www.what2do.co.il

זכותה של קטינה להימנע מפגישות קבועות עם אמה בניגוד להסכם הגירושין

פורסם ע"י מערכת האתר what2do | עודכן בתאריך 03/12/2013
זכותה של קטינה להימנע מפגישות קבועות עם אמה בניגוד להסכם הגירושין

בעקבות הגירושין עברה קטינה כבת 15 שנים להתגורר עם אביה, שני אחיה הצעירים נשארו לגור עם האם, אך הנערה העדיפה לשמור על ריחוק מאמה ומאחיה ונמנעה להיפגש עמם, זאת בניגוד להסכם המשמורת.

 

האם המתוסכלת, הגישה תביעה בבית הדין לענייני משפחה, וטענה כי הסדרי הראיה שנקבעו בהסכם הגירושין אינם מתקיימים והסיבה כי בתה הקטינה מסרבת להיפגש איתה, היא דברי ההסתה האגרסיבית כנגדה מצד אביה.

 

המפגשים בין הקטינה לאם יתקיימו בנוכחות מתאמת הורית

 

בעקבות דיון עם שני ההורים, הגיעו השניים להסכמה לגבי מחיקת הבקשה שהוגשה על ידי האם, להליכי בזיון והחליטו לפנות למתאמת הורית במטרה לשקם את היחסים בין האם לבתה. לפי החלטת בית המשפט, הקטינה תיפגש עם אמה בנוכחות המתאמת במשך שלוש פעמים על מנת לנסות לפתור את הסכסוך ביניהן וליצור שלום בית.

 

הקטינה בעלת הזכות להישמע בבית המשפט

 

בהתאם לתקנות סדר הדין האזרחי, לקטינה יש את הזכות להביע את חוות דעתה ואת הזכות להישמע בבית משפט לענייני משפחה ולקבל את הזדמנות להביע את רגשותיה ואת רצונותיה בנוגע למפגשים עם אמה. דבריה יקבלו משקל ראוי במידה ובית המשפט יחליט כי היא מספיק בוגרת ובעלת דעות עצמאיות ולא מושפעת מהסתה בלתי פוסקת של אביה, כפי שטענה האם, או מכל גורם אחר שמפריע לה להחליט בכוחות עצמה, וכמו כן, בחירתה לא להיפגש עם האם אינה מהווה פגיעה ממשית בה.

 

הנערה מרגישה קרובה יותר לאביה ובפניו היא שופכת את ליבה

 

בעת הדיון עם השופט, הקטינה סיפרה כי היא אינה מרגישה צורך להיפגש עם אמה לעיתים תקופות כפי שנקבע בהסכם, זאת בעקבות תחביבים ועיסוקים אחרים שיש לה לאחר שעות הלימודים.

הנערה שתפה את השופט כי היא מרגישה יותר קרובה לאביה ובפניו היא שופכת את ליבה ורואה בו כחבר קרוב מאז שחר ילדותה. עם אמה לעומת זאת, היחסים קרירים והתקשורת מוגבלת, היא אינה משתפת אותה בחייה האישיים וגם לא מרגישה צורך לעשות זאת.

השופט התרשם כי הנערה מוכשרת, רהוטה ובעלת יכולת ליצירת קשרי שיחה טובים, לדעתו הנערה בעלת כושר הבחנה ושיפוט, היא בוגרת ובעלת דעות עצמאיות ומגובשות אודות הוריה. בחירתה של הקטינה באביה כאיש סודה היא בחירה חופשית, והתנגדותה לקיים קשר נורמטיבי עם אמה היא נחרצת, למרות הכאב בקשר המוחמץ.

 

השופט קיבל את רצונה הנחרץ של הנערה והשעה את הסכם הגירושין

 

הקטינה הפגינה רצון נחרץ ואחזה בדעה כי היא אינה מעוניינת להיפגש עם אמה בימים קבועים, אלא לקבוע מפגשים חופשיים ונוחים יותר כשהיא מרגישה רצון וצורך לראות אותה ובהתאם לעיסוקיה וזמנה הפנוי.
השופט קיבל את רצונה של הקטינה וקבע כי למפגשים שיתקיימו בכפייה ותחת איום לא יהיה כל ערך ואין טעם להטיל סנקציות על האב, מכיוון שהבחירה של הנערה אינה נובעת מהשפעת האב, אלא בעקבות היחסים הצוננים השוררים בינה לבין אמה.
בית המשפט נעתר לבקשתה של הקטינה והשעה עד להחלטה אחרת, את סדרי הראיה לגביה שנקבעו בהסכם הגירושין, זאת בכפוף למפגשים בין הקטינה, האם והמומחית לענייני הורים. 

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן


דרג עד כמה מדריך משפטי זה עזר לך
4 מתוך 5.0 (מספר מדרגים 1)

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר
 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

סמכות אפוטרופוס בהליך גירושין

בתי המשפט נוטים להגדיר נושאים מהותיים בחיי הקטינים כגון מדור וחינוך כתלויים בהסכמתו של ההורה הלא משמורן. פעמים רבות ימנע בית המשפט מהורה משמורן להעתיק את מקום מגוריו באופן שימנע מההורה שאינו משמורן לראות את הילדים... 

הסדרי ראיה

הסדרי ראיה

מהם הסדרי ראייה? מה קורה במקרה בו אחד ההורים מפר את הסדרי הראייה?  

עירעור על פסק דין משמורת

פסק דין בעניין משמורת והסדרי ראייה אינו סופי, וניתן לפנות שוב לערכאה שהכריעה בעניין המשמורת בתביעה חדשה למשמורת/הסדרי ראייה ... 

פסקי דין - דיני משפחה

פסקי דין בנושאי דיני משפחה לרבות: גירושין, צוואת, משמורת, מזונות, הסכמים, גניבת זרע ועוד... 

אימוץ ילדים מחו"ל

במקרים רבים מלווה הליך האימוץ בחששות ובחוסר וודאות הנובעים מריבוי הגורמים המעורבים בהליך, וכמובן מהאלמנטים הנפשיים והפסיכולוגיים הנובעים מעצם טיבו של ההליך שהינו מסובך, קשה וטעון... 

מינוי אפוטרופוס

מה קורה במקרה בו אחד ההורים נפטר?  

חטיפת ילדים

בהתאם לאמנת האג, כל אדם, מוסד או גוף הטוען כי ילד (עד גיל 16) הורחק או לא הוחזר תוך הפרת זכויות משמורת, ראשי לפנות אל הרשות המרכזית שבמקום מגוריו הרגיל של הילד או אל הרשות המרכזית של כל מדינה מתקשרת אחרת, בבקשה לסייע להחזרתו של הילד ... 

סעדים זמניים,עיקול,עיכוב יציאה

מהם סעדים זמניים אשר בסמכות בית המשפט לענייני משפחה או בית הדין הרבני לתת ? 

אלימות במשפחה

מהי אלימות במשפחה? כיצד מתמודדים עם אלימות במשפחה? האם גם אלימות מילולית עלולה להיות אלימות במשפחה? 

מאגר חוקים

לרשותך מאגר חוקים הקשורים בתחום המשפט במשפחה ... מה אומר החוק על הבעיה שלך ? 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.