פירוק שיתוף בדירה
פירוק שיתוף בדירת מגורים
במהלך גירושין, אחת השאלות העיקריות שמתעוררות היא האם דירת מגורי בני הזוג תימכר או תישאר לשימושו של אחד מבני הזוג. מכירת הדירה קרוי הליך פירוק שיתוף מאחר שזכויות בני הזוג בדירת המגורים הופכות אותם למעשה לשותפים מבחינת חוק המקרקעין.
כאשר אחד הצדדים מעוניין למכור את הדירה הוא רשאי לפנות לבית המשפט לענייני משפחה בתביעה לפירוק שיתוף, ועל בית המשפט לענייני משפחה עקרונית להיעתר לו בשל חוק המקרקעין הקובע כי לכל שותף יש זכות לפרק את השותפות בכל רקע נתון.
יחד עם זאת, ישנם מצבים בהם פירוק השיתוף של הדירה יידחה.
אחד מן המצבים הללו הוא צו מדור ספציפי מבית הדין הרבני. כעיקרו של דבר, יכולה אישה לפנות לבית הדין הרבני בתביעה למזונות ולמדור ולבקש מבית הדין הרבני "צו למדור ספציפי" או "צו למדור ייחודי".
תביעת האישה למדור ספציפי עלולה להתנגש עם תביעת בעל לפרק את השיתוף בדירת המגורים, היינו למכור את דירת המגורים וזאת מכיון שצו למדור ספציפי פירושו שלאישה יש זכות להמשיך ולהתגורר בדירת מגורי הצדדים. כלומר, אם יש צו מבית הדין הרבני שמורה שהאישה זכאית להמשיך ולהתגורר בדירת המגורים של בני הזוג, על בית המשפט לענייני משפחה לכבד את הצו בבואו לדון בתביעה לפירוק שיתוף שהגיש הבעל.
המידע נכתב ע"י עו"ד כנרת בר-לב ממשרד מילר ושות’, עורכי דין. מידע זה אינו יכול להוות תחליף לייעוץ משפטי.
לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן