בית משפט לענייני משפחה במחוז תל אביב דן בתביעה של אם לשני קטינים, בבקשה למתן צו מניעה זמני לקיום הסדרי הראיה בין הקטינים לאביהם, וקיומם בפיקוח, נוכח התנהגותו האלימה והתוקפנית של האב.
שני ההורים מסוגלים לטפל בילדים בצורה תקינה
בשנת 2012 הכריע בית המשפט כי הקטינים יהיו במשמורת של אמם והאב יוכל להתראות עם הקטינים, ללא ליווי או פיקוח, במתכונת של יומיים באמצע השבוע ובכל סוף שבוע שני. בית המשפט הסתמך על חוות דעת של מומחה מטעם גורמי הרווחה, שציינה כי שני ההורים הם בעלי מסוגלות הורית תקינה.
האם טענה כי עברה דירה בכדי להתרחק מהאב האלים
במהלך הדיון המשפטי האם העתיקה את מקום מגוריה ליישוב מרוחק, ממקום מגורם הקודם של הצדדים ובעקבות שינוי המגורים הוחלט כי ההסעות הילדים למפגש עם האב יחולקו באופן שווה בין ההורים. האם טענה כי עברה להתגורר במקום רחוק מאחר והאב נוקט באלימות כלפיה וכלפי ילדיו ואף הגישה נגדו שני כתבי אישום בגין תקיפה ואיומים.
ההורים משתמשים בקטינים לצורך המאבק הממושך ביניהם
מתסקיר של העובדת הסוציאלית התברר כי זוג ההורים נמצא במאבק מתמשך, ולהם 21 תיקים קשורים. ההורים אף נוטים להשתמש באופן קבוע בילדים הקטנים כחלק מהסכסוך. עוד נטען כי הצדדים הופנו ליחידת הסיוע ולגורמי הרווחה על מנת לנסות לגשר ביניהם, אך התובעת מסרבת לשתף פעולה ואינה מסכימה לקחת חלק בתכנית הטיפולית המוצעת.
בדיקת הפוליגרף הוכיחה כי האם אינה דוברת אמת
בכתב ההגנה כפר האב בטענותיה של התובעת וטען כי היא מפרה את הסדרי הראיה ועושה הכל בכדי למנוע ממנו להיפגש עם ילדיו ובמשך ארבעה חודשים הוא לא ראה אותם בשל התנהגותה. וגם מהתסקיר נמצא כי האם אכן אינה מאפשרת את המפגשים בין האב לילדיו.
טובת הילדים עומדת בראש סדר העדיפויות של בית המשפט, ובעת המפגש עם הקטינים ביחידת הסיוע, התרשם בית המשפט, כי הם אינם מפחדים כלל מאביהם ורוצים לשהות במחיצתו. לאחר שהצדדים נבדקו בפוליגרף, נמצאה התובעת כמי שאינה דוברת אמת בנוגע לאלימות האב ולכן בית המשפט העדיף את גרסת הנתבע.
התובעת לא מוכנה ליישב את הדברים עם בעלה לשעבר
התובעת נשאלה האם היא מתכוונת לשתף פעולה עם התכנית הטיפולית המוצעת לה ולאב ילדיה, לפתרון הסכסוך ביניהם על ידי גורמי הרווחה, אך התובעת ענתה בשלילה. אי לכך קבע בית המשפט כי היא לא תוכל לקבל סעד, כל עוד היא מסרבת לקבל הדרכה הורית, או כל הצעה מקצועית אחרת והדבר היחידי שהיא מוכנה להסכים לו הוא שבעלה לשעבר יראה את ילדיו בפיקוח, לכן האב רואה את ילדיו פעם בארבעה חודשים, בניגוד מוחלט להסדרי הראיה שנקבעו.
בית המשפט לענייני משפחה במחוז תל אביב מחק את התביעה, בשל חוסר מוכנותה של התובעת להשתתף בתכנית טיפולית וקבע כי התובעת תישא בהוצאות המשפט בסך 3,500 שקלים.