www.what2do.co.il

האם עברה דירה יחד עם בנותיה ללא הסכמת האב

פורסם ע"י מערכת האתר what2do | עודכן בתאריך 26/08/2014
האם עברה דירה יחד עם בנותיה ללא הסכמת האב

אב לשתי קטינות בנות 5, ו- 8, הגיש תביעה נגד גרושתו בטענה כי היא העתיקה את מקום מגוריה יחד עם הבנות בניגוד להסכמתו, וכך בעצם הרחיקה אותן ממנו ופגעה בהסדרי הראיה. בית המשפט לענייני משפחה במחוז תל אביב קבע לאחרונה כי הבנות ישובו להתגורר בגבעתיים, למרות רצונה של האם לגור סמוך לבני משפחתה בבת ים.

 

האם עברה דירה בלי ליידע את האב

 

בחודש יולי 2014, נודע לאב מבנותיו ילידות 2006, ו- 2009, כי האם העתיקה את מגוריה מגבעתיים לבת ים, תוך הפרה גסה של צו שיפוטי, שניתן לה כחצי שנה קודם לכן. הצו אוסר עליה להעתיק את מקום מגורי הקטינות ללא הסכמת האב, או ללא אישור בית המשפט.

 

לטענת התובע, מעבר הקטינות לעיר אחרת פוגע בילדות, אשר מרכז חייהן בעיר הולדתן גבעתיים ומהווה ניתוק בקשר וביחסים עמו. המעבר לדבריו, פוגע בטובת הקטינות, במסגרות החינוך של הבנות, ביציבות שלהן ומנתק אותן מסביבתן הטבעית.

 

האב ביקש בהמלצת עורך דינו לאכוף על גרושתו את הצו השיפוטי שניתן לה, אולם מהמשטרה הפנו אותו לבית המשפט לשם מתן צו מפורש, לפיו על המשטרה לבצע את הצו.

 

האם טענה כי הסדרי הראיה של האב לא ייפגעו

 

מנגד טענה האם כי מדובר בתביעה קנטרנית, שיש לדחות אותה על הסף, מאחר ומדובר במרחק זניח בין הערים והסדרי הראיה של האב לא ייפגעו.
האם הסבירה כי היא נקלעה למצוקה כלכלית, ודמי המזונות לקטינות שנפסקו בהסכם הגירושין, בסך 5,000 שקל עבור שתי הבנות, אינם מכסים את ההוצאות.

 

עוד טענה כי החיים בגבעתיים יקרים ביחס למגורים בבת ים, הן מבחינת הוצאות שכר הדירה והן מבחינת תשלומי צהרונים וקייטנות. כך למשל, בגבעתיים היא נדרשת לשלם דמי השכירות בסך 4,000 שקל, ובבת ים השכירות עומדת על 3,300 שקל בלבד. כמו כן, בבת ים מתגוררות אמה ואחותה, אשר יכולות לסייע לה בגידול הבנות, בשעה שהיא יוצאת לעבודה.

 

הגרושה לא מוכנה לחזור לגבעתיים למרות הצעות האב לסייע בתשלומים

 

במהלך החקירה הנגדית נשאלה האם אם היא מוכנה לשוב לגבעתיים, בתנאי כי בעלה לשעבר ישלם את הפער של 700 שקל בדמי השכירות, אך היא סירבה. בנוסף האב הציע לאסוף את הבנות בתום יום הלימודים בגן ובבית ספר, וכך לחסוך את הכסף של הצהרונים, אך גם להצעה זו היא התנגדה בתוקף.
לאחר שמיעת טענות הצדדים, קבע בית המשפט כי המעבר מגבעתיים לבת ים הינו ניסיון בוטה לשיבוש ההליך השיפוטי, מאחר והאם לקחה את ההחלטה על דעת עצמה מבלי שהשופט יכריע בדבר.

 

האם הפרה את ההחלטה האוסרת עליה להעתיק את מקום המגורים, ללא הסכמת האב וללא אישור בית המשפט, על כן כשלה בהוכחה כי היא שומרת על מקומו של האב בחיי הבנות ומכבדת את זכותו בעניינים של האפוטרופסות.

 

האם תשוב להתגורר בגבעתיים יחד עם הבנות

 

בסופו של דבר קבע בית המשפט כי המעבר מנוגד לטובתן של הקטינות, אשר על פי התסקיר נדרש לשמור על יציבות בחייהן, ולא לנתק אותן מסביבתן הטבעית, ואף נעשה בניגוד להסכמת האב ולהוראת בית המשפט. על כן נקבע כי האם תשוב להתגורר בגבעתיים יחד עם הילדות.

 

במקרה והאם תחליט כי היא מעוניינת להמשיך לגור בבת ים, הבנות תעבורנה להתגורר בבית האב בגבעתיים, וההורים יידרשו לקבל המלצות מהעובדים הסוציאליים בדבר הסדרי הראייה ומשמורת הבנות. בנוסף האם תישא בהוצאות המשפט בסך 7,500 שקל.

 

תמ"ש 1711-08-13  

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן


דרג עד כמה מדריך משפטי זה עזר לך

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר
 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

סמכות אפוטרופוס בהליך גירושין

בתי המשפט נוטים להגדיר נושאים מהותיים בחיי הקטינים כגון מדור וחינוך כתלויים בהסכמתו של ההורה הלא משמורן. פעמים רבות ימנע בית המשפט מהורה משמורן להעתיק את מקום מגוריו באופן שימנע מההורה שאינו משמורן לראות את הילדים... 

הסדרי ראיה

הסדרי ראיה

מהם הסדרי ראייה? מה קורה במקרה בו אחד ההורים מפר את הסדרי הראייה?  

עירעור על פסק דין משמורת

פסק דין בעניין משמורת והסדרי ראייה אינו סופי, וניתן לפנות שוב לערכאה שהכריעה בעניין המשמורת בתביעה חדשה למשמורת/הסדרי ראייה ... 

פסקי דין - דיני משפחה

פסקי דין בנושאי דיני משפחה לרבות: גירושין, צוואת, משמורת, מזונות, הסכמים, גניבת זרע ועוד... 

אימוץ ילדים מחו"ל

במקרים רבים מלווה הליך האימוץ בחששות ובחוסר וודאות הנובעים מריבוי הגורמים המעורבים בהליך, וכמובן מהאלמנטים הנפשיים והפסיכולוגיים הנובעים מעצם טיבו של ההליך שהינו מסובך, קשה וטעון... 

מינוי אפוטרופוס

מה קורה במקרה בו אחד ההורים נפטר?  

חטיפת ילדים

בהתאם לאמנת האג, כל אדם, מוסד או גוף הטוען כי ילד (עד גיל 16) הורחק או לא הוחזר תוך הפרת זכויות משמורת, ראשי לפנות אל הרשות המרכזית שבמקום מגוריו הרגיל של הילד או אל הרשות המרכזית של כל מדינה מתקשרת אחרת, בבקשה לסייע להחזרתו של הילד ... 

סעדים זמניים,עיקול,עיכוב יציאה

מהם סעדים זמניים אשר בסמכות בית המשפט לענייני משפחה או בית הדין הרבני לתת ? 

אלימות במשפחה

מהי אלימות במשפחה? כיצד מתמודדים עם אלימות במשפחה? האם גם אלימות מילולית עלולה להיות אלימות במשפחה? 

מאגר חוקים

לרשותך מאגר חוקים הקשורים בתחום המשפט במשפחה ... מה אומר החוק על הבעיה שלך ? 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.