www.what2do.co.il

האם בית הדין יתחשב ברצונו של הבעל לשלום בית, למרות עברו האלים?

פורסם ע"י מערכת האתר what2do | עודכן בתאריך 24/11/2014
האם בית הדין יתחשב ברצונו של הבעל לשלום בית, למרות עברו האלים?

אשה שבעלה ריצה מאסר בפועל, בגין אלימות במשפחה, הגישה בפני בית הדין הרבני האזורי חיפה תביעת גירושין, ובקשה לכפות על בעלה לתת לה גט, למרות רצונו לשלום בית.

 

בני הזוג נישאו בשנת 1996, ולהם שתי בנות, שכיום הן בגילאי העשרה. השניים רכשו בכוחות משותפים דירה באמצעות משכנתא והתגוררו בה יחד עם אמו של הבעל. במהלך 2002, התרחש אירוע אלימות קשה בו דקר הבעל באמצעות סכין את אשתו, וגרם לה לפציעות קשות. בעקבות האירוע ריצה הבעל מאסר בפועל למשך שנתיים.

 

לאחר שהגיש הבעל תביעת גירושין, הוא הציע לחזור לשלום בית

 

בשנת 2008 התקיים דיון בבית דין רבני בתביעת הבעל לגירושין. האשה הסכימה להתגרש בתנאי שהאב ישלם מזונות לבנותיו. בית הדין קיבל את התנאי, ופסק את סכום המזונות לילדים על סך של 2,000 שקלים. בעת הדיון שני, התברר כי הבעל לא שילם את המזונות שנפסקו, אולם חזר בו מתביעת הגירושין והציע לחזור לשלום בית.

 

האשה הסכימה לנסות לשקם את היחסים, ולאור ניסיונו של הבעל ליצור שלום בית, ביקשה להשהות את מתן החלטה בנושא המזונות. עם זאת בדיון שהתקיים מספר חודשים מאוחר יותר, הטיח הבעל טענות קשות באשה, וטען כי ייתכן ומדובר בילדים ממזרים, מאחר ואשתו היתה נערת ליווי וזונה, ודרש להתגרש מבלי לשלם מזונות לילדים.

 

האשה נפגעה מדברי בעלה, והכחישה את שייחס לה. עוד טענה כי הדבר אינו מתקבל על הדעת, מאחר והם נשואים שנים רבות, ורק לפני חודשיים קיימו יחסי אישות.

 

בני הזוג חיים בבתים נפרדים למעלה מחמש שנים

 

בשנת 2013 טענה האשה כי הניסיון לשקם את מערכת היחסים לא צלח, והגישה בפני בית הדין תביעת גירושין. האשה הצהירה כי במהלך החמש האחרונות, היא חיה עם הבנות בנפרד מבעלה, בדירה שכורה, והוא אינו משתתף בהוצאות, ולמרות זאת הוא עדיין מעוניין לחזור לשלום בית.

 

במסגרת הדיונים התחייב הבעל בפני בית הדין לשלם מזונות אשה בסך 2,200 שקלים, למען שלום בית. מנגד הביעה האשה את חששותיה מפני אלימותו של הבעל, וטענה כי הסכימה לשקם את מערכת היחסים לטובת הבנות, אך הניסיון כשל, ועל כן היא מעוניינת להתגרש.

 

הבעל טען כי הוא מוכן להתגרש, תמורת חלקה של האשה בדירה המשותפת, וויתור סכום הכתובה. האשה הסכימה לתנאים, אולם חלפה שנה והבעל עדיין סירב לתת גט לאשתו.

 

בית הדין השתכנע כי האשה שיתפה פעולה עם רצונו של בעלה לשלום בית במשך תקופה ארוכה, ואפילו נהגה לבקר אותו בכלא, בשעה שריצה עונש בגין עבירות של אלימות במשפחה. אולם הבעל אינו עובד ואינו עומד בתנאים להם התחייב.

 

מאחר והבעל אינו משלם מזונות אשה, ואינו שותף בהוצאות הילדים, ואף חי בנפרד מבני משפחתו למעלה מחמש שנים, קיבל בית הדין הרבני את תביעת הגירושין שהגישה האשה, וקבע כי הבעל חייב לגרש את אשתו לאלתר.

 

תיק ‏537502/4‏ 

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן


דרג עד כמה מדריך משפטי זה עזר לך
5 מתוך 5.0 (מספר מדרגים 1)

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר
 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

המדריך למתגרשים - דע את זכויותיך!

סברה נפוצה היא, אם כן, כי לגבר עדיף להגיש תביעות לבית הדין הרבני, ואילו לאישה עדיף לגשת לבית המשפט לענייני משפחה. עם זאת, יש לבחון כל מקרה לגופו ופעמים רבות עדיפה הגשת תביעה הפוכה מאמרה זו – בנסיבות המקרה... קראו עוד בפורטל משפחה 

גירושין בהסכמה

הליך משפטי מסורבל וממושך אינו הכרחי. במידה והינכם נמנים על ברי המזל שמעדיפים לסיים את ההליכים בצורה שקטה וחברית, ניתן כמובן להגיע לידי הסכם גירושין כולל ולהימנע מ"מלחמה כוללת".  

גירושין ללא הסכמה

בהיעדר הסכמה בין שני בני הזוג על נכונותם להתגרש, נדרש בן הזוג המעוניין להתגרש להוכיח כי עומדת לו עילת גירושין בגינה יש לחייב את הבעל לתת גט/ את האישה לקבל את הגט 

עצות, טיפים למתגרשים

עצות מועילות לגירושין מופחתי כאבי ראש ... 

פסקי דין - דיני משפחה

פסקי דין בנושאי דיני משפחה לרבות: גירושין, צוואת, משמורת, מזונות, הסכמים, גניבת זרע ועוד... 

הסכם גירושין

מהו הסכם גירושין? מהו תוקפו? כיצד מבטלים אותו? קראו עוד... 

מהי כתובה?

הכתובה הינה מסמך עליו חותם הבעל בטרם טקס הנישואין ובו מפורטות התחייבות הבעל כלפי האישה. הבעל חותם על הכתובה בנוכחות שני עדים וזאת עוד בטרם החופה ... 

אימוץ ילדים מחו"ל

במקרים רבים מלווה הליך האימוץ בחששות ובחוסר וודאות הנובעים מריבוי הגורמים המעורבים בהליך, וכמובן מהאלמנטים הנפשיים והפסיכולוגיים הנובעים מעצם טיבו של ההליך שהינו מסובך, קשה וטעון... 

הפרת הבטחת נישואין

מי שתובע בגין הפרת הבטחת נישואין, מוטל עליו נטל שכנוע כבד לצורך קיומה של הבטחת נישואין שהופרה, באם אין ראיות ממשיות לכך שהצדדים התכוונו להינשא זה לזה ... 

חטיפת ילדים

בהתאם לאמנת האג, כל אדם, מוסד או גוף הטוען כי ילד (עד גיל 16) הורחק או לא הוחזר תוך הפרת זכויות משמורת, ראשי לפנות אל הרשות המרכזית שבמקום מגוריו הרגיל של הילד או אל הרשות המרכזית של כל מדינה מתקשרת אחרת, בבקשה לסייע להחזרתו של הילד ... 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.