www.what2do.co.il

בקשה להעברת משמורת הילדים בשל מחלת נפש של אמם

פורסם ע"י מערכת האתר what2do | עודכן בתאריך 28/12/2014
בקשה להעברת משמורת הילדים בשל מחלת נפש של אמם

אב לארבעה ילדים הגיש בקשה דחופה להעברת משמורת של שתי בנותיו הקטינות אל משמורתו הבלעדית, זאת עקב הידרדרות במצבה הנפשי של אשתו, הסובלת מסכיזופרניה. מנגד הכחישה האם את המיוחס לה, וטענה כי מדובר בעלילת שווא. בית משפט לענייני משפחה בנצרת נדרש להכריע בעניין זה. 

 

האב טען כי אשתו מוכרת במוסד לביטוח לאומי כסובלת ממחלת הסכיזופרניה, ולאחרונה חלה התדרדרות במצבה, ובשל כך היא עלולה להוות סכנה מידית לילדיה הקטינים.

 

האם ניסתה לדרוס את האב ופגעה באמצעות סכין בילדים

 

האב סיפר כי בתקופה האחרונה האם הגישה נגדו תלונות שווא בגין אלימות במשפחה, והוסיף כי היא מגיעה מדי יום למקום עבודתו, ומאיימת עליו ומקללת אותו לפני קהל הלקוחות ויתר העובדים, ואף ניסתה לדרוס אותו. במקרה נוסף היא איימה ופגעה בסכין בילדיהם הגדולים.

 

האב שחשש לשלומם של ילדיו, תוך שמירה על עיקרון טובת הילד, הגיש בקשה דחופה למתן צו הגנה במעמד צד אחד בלבד ובמקביל הוזמן תסקיר סעד. עם זאת גם לאחר מתן צו ההגנה, היה ניסיון נוסף של האם לדרוס את בעלה.

 

מהמסמכים הרפואיים ומתסקיר הסעד עלה כי מצבה הנפשי של האם הינו מעורער, וקיימת מסוכנות כלפי הקטינים ובפרט כלפי הבנות הקטנות, מאחר והיא אינה מאוזנת תרופתית, בעקבות אי נטילת התרופות כנדרש.

 

הילדים הגדולים לא מעוניינים להיות בקשר עם אמם

 

פקידת הסעד דיווחה על שיחה שניהלה עם הילדים הגדולים, אשר טענו כי הם כועסים מאוד על אמם ואינם מעוניינים בקשר איתה, עקב התנהגותה המבישה. הבן הבכור ציין כי אמו הגישה נגדו תלונת שווא במשטרה, בטענה כי נקט כלפיה באלימות, בשעה שלא היו דברים מעולם.

 

הפקידה המליצה על המשך הארכת תוקפו של צו ההגנה, שינוי הסדרי ראיה והעברת משמורת שתי הבנות הקטינות לידי האב, עד לבירור מעמיק של מצבה הנפשי. בנוסף הומלץ כי משמורת שני הילדים הגדולים תהיה בידי האב לאור רצונם.

 

האם טענה כי היא בריאה ומדובר בעלילת שווא

 

האם טענה מנגד כי היא מנהלת אורח חיים תקין ונורמטיבי ואין כל מסוכנות מצדה כלפי ילדיה, ואף הכחישה כי היא לוקה בנפשה, או סובלת ממחלה כלשהי. האם הדגישה כי היא דואגת לכלכלתם ולכל מחסורם של ארבעת ילדיה באופן מסור מיום הולדתם. לדבריה, בעלה מעליל עליה עלילות שווא, בשל רצונו להינשא לאשה אחרת, ולקחת ממנה את הילדים.

 

בית המשפט לענייני משפחה קיבל את תסקיר הסעד בנוגע למצבה המעורער של האם, וקבע כי מדובר במקרה חריג המצדיק שימוש מורחב בסעיף 2 לחוק למניעת אלימות במשפחה, למען הבטחת שלומם וביטחונם של הבעל והילדים, באמצעות צו הגנה.

 

בנסיבות אלה האריך את הצו שניתן במעמד צד אחד למשך שישה חודשים, והורה על שינוי זמני המשמורת של ארבעת הילדים, למשמורת והשגחה פיזית בלעדית של האב, בפיקוח גורמי הרווחה והסעד, עד למתן החלטה שיפוטית אחרת.

 

ה"ט 17307-12-14  

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן


דרג עד כמה מדריך משפטי זה עזר לך

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר
 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

סמכות אפוטרופוס בהליך גירושין

בתי המשפט נוטים להגדיר נושאים מהותיים בחיי הקטינים כגון מדור וחינוך כתלויים בהסכמתו של ההורה הלא משמורן. פעמים רבות ימנע בית המשפט מהורה משמורן להעתיק את מקום מגוריו באופן שימנע מההורה שאינו משמורן לראות את הילדים... 

הסדרי ראיה

הסדרי ראיה

מהם הסדרי ראייה? מה קורה במקרה בו אחד ההורים מפר את הסדרי הראייה?  

עירעור על פסק דין משמורת

פסק דין בעניין משמורת והסדרי ראייה אינו סופי, וניתן לפנות שוב לערכאה שהכריעה בעניין המשמורת בתביעה חדשה למשמורת/הסדרי ראייה ... 

פסקי דין - דיני משפחה

פסקי דין בנושאי דיני משפחה לרבות: גירושין, צוואת, משמורת, מזונות, הסכמים, גניבת זרע ועוד... 

אימוץ ילדים מחו"ל

במקרים רבים מלווה הליך האימוץ בחששות ובחוסר וודאות הנובעים מריבוי הגורמים המעורבים בהליך, וכמובן מהאלמנטים הנפשיים והפסיכולוגיים הנובעים מעצם טיבו של ההליך שהינו מסובך, קשה וטעון... 

מינוי אפוטרופוס

מה קורה במקרה בו אחד ההורים נפטר?  

חטיפת ילדים

בהתאם לאמנת האג, כל אדם, מוסד או גוף הטוען כי ילד (עד גיל 16) הורחק או לא הוחזר תוך הפרת זכויות משמורת, ראשי לפנות אל הרשות המרכזית שבמקום מגוריו הרגיל של הילד או אל הרשות המרכזית של כל מדינה מתקשרת אחרת, בבקשה לסייע להחזרתו של הילד ... 

סעדים זמניים,עיקול,עיכוב יציאה

מהם סעדים זמניים אשר בסמכות בית המשפט לענייני משפחה או בית הדין הרבני לתת ? 

אלימות במשפחה

מהי אלימות במשפחה? כיצד מתמודדים עם אלימות במשפחה? האם גם אלימות מילולית עלולה להיות אלימות במשפחה? 

מאגר חוקים

לרשותך מאגר חוקים הקשורים בתחום המשפט במשפחה ... מה אומר החוק על הבעיה שלך ? 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.