www.what2do.co.il

גירושין בשיתוף פעולה, איך מתנהל ההליך?

פורסם ע"י מערכת האתר what2do | עודכן בתאריך 19/07/2018
גירושין בשיתוף פעולה, איך מתנהל ההליך?

בעל ואישה יהודים שמעוניינים להתגרש בארץ, יכולים להתגרש באמצעות בית הדין הרבני בלבד. כדי שהגירושין יבוצעו בהסכמה, עליהם להגיש הסכם גירושין שאושר בבית המשפט לענייני משפחה או לצרף הסכם גירושין עם הבקשה לגירושין לצורך אישור של בית הדין הרבני.


גירושין בשיתוף פעולה הוא הליך הסכמי שנועד להביא בני זוג המעוניינים לערוך הסכם גירושין הוגן מחוץ לכותלי בית משפט, ללא פנייה לערכאות ונקיטת הליכים משפטיים. מדובר בהליך בחירה, שאליו פונים בני זוג המבקשים להיפרד בדרכי שלום ובו הם מתחייבים שלא לפנות לבית המשפט או לבית הדין הרבני ללא ידיעת הצד השני במהלך ההליך ועד לסיומו.


אישור ההסכם לצורך מתן תוקף משפטי


מדובר בהליך יעיל, זול ומהיר יותר מהליך שמתנהל בבית משפט לענייני משפחה או בבית דין רבני, הוא לא כרוך בהפעלת מניפולציות ולחץ נפשי או בפעולות פוגעניות חד צדדיות, אלא מתמקד בפתרון הסכסוך בדרכי שלום ונועם. לאחר שהושג הסכם גירושין במסגרת הליך שיתוף פעולה, הוא יובא לאישור בערכאה המוסמכת לצורך מתן תוקף של פסק דין.


כדי לגבש הסכם מתוך רצון משותף שיהיה מקובל על הצדדים, כל אחד מבני הזוג מיוצג על ידי עורך דין מטעמו, שעוסק בדיני משפחה ובהליכי גירושין. עורכי הדין מנסים להגיע להסכם שמגבש את הרצונות ומוסכם על כולם. ההליך כולל ייצוג משפטי לכל אחד מהצדדים, וייעוץ כלכלי ורגשי עבור כל המשפחה כולל הילדים המשותפים.


למי מתאים הליך גירושין בשיתוף פעולה?


הליך גירושין בשיתוף פעולה מתאים לבני זוג נשואים המעוניינים להתגרש באופן מכבד והוגן אחד כלפי השני. הוא מתאים גם לידועים בציבור המעוניינים לפרק את הקשר הזוגי, לבני זוג מאותו מין ומדתות שונות, המעוניינים לסיים את היחסים הזוגיים ללא הליכים בבית המשפט לענייני משפחה או בבית הדין הרבני.


להבדיל מהליך גישור, הליך הגירושין בשיתוף פעולה לא עוסק בקונפליקט שבין הצדדים אלא במשותף להם וכן כל אחד מהצדדים מיוצג על ידי עורך דין מטעמו. ההליך מספק לצדדים תמיכה נפשית ורגשית וייעוץ פיננסי, לכן הוא עשוי להיות מתאים גם למשפחות שבהן קיימים מקרים של אלימות במשפחה או כאשר ישנם פערי כוח משמעותיים בין בני הזוג.


כדי להתחיל בהליך של גירושין בשיתוף פעולה, נדרשים בני הזוג לפנות ביחד לאחד מהמרכזים המתמחים בהליך. השירות ניתן גם בחלק מן העיריות והמועצות המקומיות, ניתן לפנות לבירורים לעירייה או למועצה המקומית הרלוונטית בתחום המגורים בני הזוג.


מעורבות של אנשי מקצוע בהליך


בהליך מעורבים צוות מומחים, עורכי דין ואנשי מקצוע שעברו הכשרה מיוחדת, אשר מסייעים לבני הזוג לסיים את הנישואין באופן מקצועי ולא פוגעני כדי שיוכלו להמשיך לשתף פעולה בעתיד, בעיקר לגבי גידול הילדים המשותפים.


מטרתו של הצוות המקצועי היא לספק הגנה משפטית ותמיכה רגשית לכל אחד מן הצדדים, והוא מורכב משני עורכי דין, כאשר כל צד מיוצג על ידי עורך דין אחר, וכן יועץ נישואין, עובדים סוציאליים, פסיכולוגים, פסיכולוג ילדים ועל פי הצורך גם יועץ פיננסי.
במסגרת ההליך, פועלים עורכי הדין וצוות המומחים בשיתוף פעולה כדי לסייע לבני הזוג להגיע להסכם גירושין הוגן, מקיף שרואה את טובת כל אחד מבני המשפחה. לאחר שהושג הסכם גירושין, הוא יובא לאישור בערכאה המוסמכת לצורך מתן תוקף של פסק דין.


מה כולל הסכם שותפות?


ההליך מבוסס על הסכם כתוב שנערך בין בני הזוג ואנשי הצוות. ההסכם מכונה הסכם השתתפות, ומטרתו למצוא פתרונות המספקים את צרכי שני הצדדים, כאשר כולם מתחייבים לפעול לגיבוש הסכם מחוץ לכותלי בית המשפט.


במסגרת הסכם שותפות הצדדים מתחייבים לחתור להסכם הוגן ולהימנע מלפנות לערכאות כל עוד ההליך מתקיים. הצדדים מתחייבים שלא להסתיר כל מידע רלוונטי, ולהסדיר את אופן סיום ההליך, כאשר אחד מבני הזוג מבקש להפסיקו. במקרה של הפסקת ההליך ביוזמת אחד הצדדים או שניהם, עורכי הדין בהליך של גירושין בשיתוף פעולה לא מחויבים לייצג אותם בהליך משפטי.


כמו כן, במסגרת הסכם שותפות מסדירים הצדדים את עניין התשלום למומחים נוספים, על פי הצורך. עורכי הדין המייצגים בהליך מתחייבים שלא לייצג אף אחד מהצדדים בהליך משפטי, אם ההליך לא יצליח, וכן הצדדים מתחייבים לשמור על סודיות לגבי החומרים אשר יוצגו במהלכו, כדי שלא ניתן יהיה לעשות בהם שימוש בבית משפט.
 

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן


דרג עד כמה מדריך משפטי זה עזר לך
5 מתוך 5.0 (מספר מדרגים 1)

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר
 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

המדריך למתגרשים - דע את זכויותיך!

סברה נפוצה היא, אם כן, כי לגבר עדיף להגיש תביעות לבית הדין הרבני, ואילו לאישה עדיף לגשת לבית המשפט לענייני משפחה. עם זאת, יש לבחון כל מקרה לגופו ופעמים רבות עדיפה הגשת תביעה הפוכה מאמרה זו – בנסיבות המקרה... קראו עוד בפורטל משפחה 

גירושין בהסכמה

הליך משפטי מסורבל וממושך אינו הכרחי. במידה והינכם נמנים על ברי המזל שמעדיפים לסיים את ההליכים בצורה שקטה וחברית, ניתן כמובן להגיע לידי הסכם גירושין כולל ולהימנע מ"מלחמה כוללת".  

גירושין ללא הסכמה

בהיעדר הסכמה בין שני בני הזוג על נכונותם להתגרש, נדרש בן הזוג המעוניין להתגרש להוכיח כי עומדת לו עילת גירושין בגינה יש לחייב את הבעל לתת גט/ את האישה לקבל את הגט 

עצות, טיפים למתגרשים

עצות מועילות לגירושין מופחתי כאבי ראש ... 

פסקי דין - דיני משפחה

פסקי דין בנושאי דיני משפחה לרבות: גירושין, צוואת, משמורת, מזונות, הסכמים, גניבת זרע ועוד... 

הסכם גירושין

מהו הסכם גירושין? מהו תוקפו? כיצד מבטלים אותו? קראו עוד... 

מהי כתובה?

הכתובה הינה מסמך עליו חותם הבעל בטרם טקס הנישואין ובו מפורטות התחייבות הבעל כלפי האישה. הבעל חותם על הכתובה בנוכחות שני עדים וזאת עוד בטרם החופה ... 

אימוץ ילדים מחו"ל

במקרים רבים מלווה הליך האימוץ בחששות ובחוסר וודאות הנובעים מריבוי הגורמים המעורבים בהליך, וכמובן מהאלמנטים הנפשיים והפסיכולוגיים הנובעים מעצם טיבו של ההליך שהינו מסובך, קשה וטעון... 

הפרת הבטחת נישואין

מי שתובע בגין הפרת הבטחת נישואין, מוטל עליו נטל שכנוע כבד לצורך קיומה של הבטחת נישואין שהופרה, באם אין ראיות ממשיות לכך שהצדדים התכוונו להינשא זה לזה ... 

חטיפת ילדים

בהתאם לאמנת האג, כל אדם, מוסד או גוף הטוען כי ילד (עד גיל 16) הורחק או לא הוחזר תוך הפרת זכויות משמורת, ראשי לפנות אל הרשות המרכזית שבמקום מגוריו הרגיל של הילד או אל הרשות המרכזית של כל מדינה מתקשרת אחרת, בבקשה לסייע להחזרתו של הילד ... 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.