שוויון הוא ערך אשר הוכר כזכות יסוד בסיסית אשר נובעת מחוק יסוד: כבוד האדם וחירותו (על אף שאינה מופיעה בו באופן מפורש). משמעותו הבסיסית היא שהאדם אחד שווה לרעהו בכל היבט של חייו. שניים שהביאו ילדה לעולם שלא במסגרת נישואיהם, נפרדו והאב חויב בתשלום מזונות לאם עבור הילדה.
האב טען, כי צרכי הקטינה מסופקים באמצעות קצבאות שונות שמקבלת האם, והוא אינו מסוגל עקב מצבו הבריאותי. לדידו, הוצאותיו עולות על הסכומים שמקבל בקצבאות ואינו מסוגל לשלם את המזונות. גם האם טענה שאינה מרוויחה די כדי לכסות את הוצאותיה והוצאות ביתה. לפי הדין האישי החל על האב, אשר מוחל עליו מכוח הדין האזרחי, עליו לשלם את מזונותיה ההכרחיים של ביתו עד גיל 15, כחובה אבסולוטית.
האב טען, כי יש לפתור אותו מתשלום המזונות בשל העובדה שאינו מסוגל לפרנס את ביתו ובשל עקרון השוויון. במסגרת זו הועלתה טענת "קים לי" לפיה אם יש שתי דעות פוסקים חלוקות, הנתבע רשאי לטעון את הטענה שעומדת לצידו. אך, טענה זו נדחתה על ידי בית המשפט שכן מדובר בהכרעה בבית משפט אזרחי ולא דתי.
עלות הגידול השוטף של הילדים קשורה במזונותיהם
בבחינת עקרון השוויון עמד בית המשפט על חשיבותו בכל תחומי המשפט, בכללם בתחום דיני משפחה. עם זאת, מכוח החוק לתיקון דיני המשפחה (מזונות) בסעיף 3, האב הוא שחייב בתשלום מזונות ילדיו. אך, מתוך בשל חשיבותו של עקרון השוויון, יש להקטין את הפער בין החיובים המוטלים על האב ובין החיובים המוטלים על האם. זאת, על ידי צמצום חבות האב לצרכים ההכרחיים בלבד של ילדיו שהם צרכים קיומיים בלבד.
כך, כדי לקיים שוויון בין הצדדים, בית המשפט ייקח בחשבון את הכנסות שני ההורים בקביעת חובתו של האב. עם זאת, אין לשכוח, כי בדרך כלל האישה היא הנפגעת העיקרית מהפרידה, שכן נדרשת לגידול הילדים ובדרך כלל המזונות שנפסקים לטובתה אינם מספיקים לכיסוי העלויות. יש עלויות רבות כחלק מהגידול השוטף של הילדים אשר נופלות על האישה ויש לתת לכך ביטוי.
זהו שיקול שיש לקחת בחשבון באיזון וביצירת השוויון בין ההורים ביחס לנטל המוטל על כל אחד מהם. לכן, בית המשפט נדרש לבדוק את מכלול הנסיבות, להתחשב במצבם הכלכלי ובכספים שהם משקיעים בילדים וכך לקבוע את גובה המזונות. כמובן, שכל זאת ייעשה כשטובת הקטינים עומדת לנגד עיני בית המשפט. במקרה דנן, האב חויב בתשלום מזונות בגובה אשר נראה לבית המשפט כגובה הראוי, אשר יוצר שוויון מירבי בין ההורים.
לסיכום, בית המשפט אכן מתחשב בעקרון השוויון בין ההורים בעת הכרעתו בשאלת גובה המזונות אשר ייפסקו לטובת ילדי בני זוג שנפרדו. עם זאת, הדבר הראשון שיעמוד לנגד עיני בית המשפט הוא טובת הילד ולכן גם אם עקרון זה ידרוש פגיעה כלשהי בשוויון בין ההורים, הוא יועדף.