www.what2do.co.il

חוק להסדר התדיינות בין בני-זוג, התשכ``ט 1969

פורסם ע"י מערכת האתר what2do | עודכן בתאריך 20/11/2013
חוק להסדר התדיינות בין בני-זוג, התשכ``ט 1969

החוק להסדר התדיינות נועד לעכב את התביעה כנגד בן הזוג, במטרה לפתור את הסכסוכים בין בני הזוג, מחוץ לכתלי לבית משפט, באמצעות ייעוץ מקצועי של עובדים סוציאליים, או גישור מטעם גורמים המוסמכים לכך, בכדי למנוע את התביעה המשפטית ולא להגיע כלל לבית המשפט.


הסכסוכים בין בני הזוג לרוב קשורים באחריות ההורים לגבי גידול הילדים והחזקתם, חילוקי הדעות יכולים לנבוע גם מיחסים כלכליים, כמו יחסי ממון ודמי מזונות, ולעלות בעקבות שאלות מהותיות כמו איזה חינוך יש לספק לילדים, באיזה מוסד חינוכי ילמד הקטין, או בענייני בריאות וטיפולים רפואיים לילדים.
הרעיון שעומד מאחורי חוק ההתדיינות הוא, שבני הזוג יוכלו לתקשר ביניהם בנחת, באמצעות גורם מפשר, הם יפתרו את הסכסוך בצורה מתורבתת, בו כל צד יביע את עמדתו ויקשיב לאחר, וימשיכו לקיים יחסים חבריים, ללא תביעות משפטיות, חקירות פרטיות, התערבות עורכי דין והטחת האשמות הדדיות זה כנגד זה כנהוג בבית המשפט.

 

לפי סעיפי חוק זה:

 

1. בית המשפט רשאי לעכב את תחילת הדיון או המשכו בעקבות תביעה אזרחית שהגיש הבעל כנגד אשתו, או שהגישה אישה כנגד בעלה. בין אם העילה לתביעה החלה עוד לפני החתונה ובין אם היא התפתחה במהלך הנישואין.

בית המשפט רשאי לעכב את הדיון מהסיבות הבאות:
א. בית משפט אחר, או בית דין מוסמך, דן באותה השעה בבקשה להחזרת שלום בית בין שני בני הזוג.
ב. במידה ובית המשפט סבור כי התביעה כנגד בן הזוג עלולה לגרום נזק ולפגוע בשלום הבית.

 

העיכוב בתחילת הדיון או בהמשך טיפולו, יהיה לתקופה של עד שלושה חודשים, אך בית המשפט רשאי להאריך את העיכוב לתקופה נוספת, אם יהיו לכך סיבות מנומקות. כמו כן, רשאי בית המשפט לבטל את העיכוב, אם יראה לנכון לעשות כך.
אם בית המשפט החליט לעכב את הדיון, הוא רשאי להפנות את פקיד הסעד, שהוא העובד הסוציאלי, לפי חוק שירותי הסעד, התשי"ח 1958, או כל גורם מוסמך אחר כמו מגשר, יועץ נישואין, או מטפל, בכוונה לערוך פשרה בין בני הזוג מתוך הסכמה.

 

2. הוראות חוק זה אינן גורעות מחוק שיפוט בתי-דין רבני, או מכל סמכות משפטית אחרת.

 

3. תיקון לפקודת הנזיקין, בעקבותיו בוטל סעיף 18, שהקנה חסינות הדדית לבני הזוג בתביעות נזיקין. התיקון בעצם קובע כי בתביעות נזיקין כל אדם עומד בפני עצמו בלי להתחשב במעמדו המשפחתי ודין רווק הוא כדין נשוי, גרוש או אלמן, כאשר מדובר בתביעות מסוג זה.

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן


דרג עד כמה מדריך משפטי זה עזר לך

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר
 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

הסכם ממון שלא אושר

עקרונית, הסכם ממון בטרם נישואין שלא אושר ע"י הערכאה משפטית הקבועה בחוק ... הינו חסר תוקף משפטי, וככזה לא ניתן לתבוע את קיומו 

מה ניתן להכיל בהסכם ממון?

חשיבותו העיקרית של הסכם ממון היא בהסדרת חלוקת הרכוש והממון בין בני הזוג. באופן זה מוגדרים מראש זכויות ונכסים של כל אחד מבני הזוג ... 

שינוי הסכם ממון

האם ניתן לשנות או לבטל הסכם ממון לאחר שאושר?  

פסקי דין - דיני משפחה

פסקי דין בנושאי דיני משפחה לרבות: גירושין, צוואת, משמורת, מזונות, הסכמים, גניבת זרע ועוד... 

הסכם גירושין

מהו הסכם גירושין? מהו תוקפו? כיצד מבטלים אותו? קראו עוד... 

אימוץ ילדים מחו"ל

במקרים רבים מלווה הליך האימוץ בחששות ובחוסר וודאות הנובעים מריבוי הגורמים המעורבים בהליך, וכמובן מהאלמנטים הנפשיים והפסיכולוגיים הנובעים מעצם טיבו של ההליך שהינו מסובך, קשה וטעון... 

מינוי אפוטרופוס

מה קורה במקרה בו אחד ההורים נפטר?  

הפרת הבטחת נישואין

מי שתובע בגין הפרת הבטחת נישואין, מוטל עליו נטל שכנוע כבד לצורך קיומה של הבטחת נישואין שהופרה, באם אין ראיות ממשיות לכך שהצדדים התכוונו להינשא זה לזה ... 

חטיפת ילדים

בהתאם לאמנת האג, כל אדם, מוסד או גוף הטוען כי ילד (עד גיל 16) הורחק או לא הוחזר תוך הפרת זכויות משמורת, ראשי לפנות אל הרשות המרכזית שבמקום מגוריו הרגיל של הילד או אל הרשות המרכזית של כל מדינה מתקשרת אחרת, בבקשה לסייע להחזרתו של הילד ... 

סעדים זמניים,עיקול,עיכוב יציאה

מהם סעדים זמניים אשר בסמכות בית המשפט לענייני משפחה או בית הדין הרבני לתת ? 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.