www.what2do.co.il

ביטול הסכם לחיים משותפים, האמנם?

פורסם ע"י מערכת האתר what2do | עודכן בתאריך 30/04/2025
ביטול הסכם לחיים משותפים, האמנם?

בית המשפט לענייני משפחה קבע כי אין לבטל את הסכם לחיים משותפים אשר נחתם בין בני זוג ידועים בציבור, ודחה את טענת הגבר כי האישה הפרה את ההסכם. בית המשפט קבע כי האישה פעלה באופן המצופה ממנה, בעודה מנסה להגן על בנה ועליה מפני בן הזוג אשר נפל לסמים.


בני הזוג, אשר חובקים ילד משותף, היו ידועים בציבור, ואף חתמו על "הסכם לחיים משותפים ויחסי ממון". הסכם זה עיגן את זכות המגורים של בת הזוג בדירה המשותפת, העמיד מנגנון פינוי בן הזוג מהדירה וקבע הסדרי ראייה עם הקטינה במקרה של פרידה.

 

      קראו עוד בתחום:

 

שמונה שנים לאחר החתימה על ההסכם, עלו יחסי הצדדים על שרטון והשניים נפרדו. בעקבות פרידה זו הגיש בן הזוג תביעה לביטול ההסכם בטענות הטעייה, טעות ועושק.

 

האם האישה ניצלה את מצבו הרגשי של הגבר?


התובע טען כי בתקופת החתימה על ההסכם הוא היה מצוי בהליך גמילה מסמים, ובת זוגו ניצלה זאת על מנת להחתימו על ההסכם המפלה. הנתבעת טענה לעומתו כי אמנם חזרתו לחיים המשותפים הותנתה בחתימה על ההסכם, אך החתימה על הדברים הייתה במסגרת תיקונים והחלפת טיוטות הדדית. זאת ועוד, בן הזוג בחר בעצמו שלא להיות מיוצג על ידי עורך דין. התובעת הוסיפה שבית המשפט אישר את ההסכם לאחר בחינת גמירות דעתם של הצדדים.

 


שופטת בית המשפט לענייני משפחה, עליסה מילר, קבעה כי בן הזוג לא השכיל להוכיח את עילות ההטעיה, הטעות והעושק. השופטת דחתה את טענותיו של התובע כי לא ראה את סעיפי ההסכם. התובע טען כי לא הבין שחלק מן הסעיפים הוכנסו להסכם משום שהיה הוא מכור בעבר להימורים ואלכוהול. עם זאת, השופטת לא קיבלה טענה זו וקבעה כי היות ומדובר באדם "המועד לפורענות", יכול הוא להלין רק על עצמו בבחינת "כדאיות העסקה".


"כל אדם סביר היה מבקש להגן על עצמו ועל ילדו מפני בן זוג ואב מכור לסמים, כך שבנסיבות העניין, אין מקום לטעון לניצול", כתבה השופטת בפסק הדין, "בייחוד כאשר הצדדים אכן המשיכו לחיות יחד לאחר אישור ההסכם עוד שנים לא מעטות. דבר המאשש את ההבחנה, כי ההסכם נעשה מתוך רצון כן להמשיך בחיים המשותפים".

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן


דרג עד כמה מדריך משפטי זה עזר לך

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר
 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

הלכת השיתוף

הלכת השיתוף

על אילו נכסים חלה חזקת השיתוף ... 

הסדר איזון משאבים

הסדר איזון משאבים

מהו הסדר איזון משאבים ? למי הוא מועיל ? על אלו נכסים הוא חל ? ועוד שאלות ותשובות רבות ... 

מדוע חשוב לערוך הסכם ממון בטרם הנישואין?

מהם היתרונות בעריכת הסכם ממון? ... מאמרים, פסקי דין ופניה אל עורכי דין באתר ... 

פסקי דין - דיני משפחה

פסקי דין בנושאי דיני משפחה לרבות: גירושין, צוואת, משמורת, מזונות, הסכמים, גניבת זרע ועוד... 

הסכם גירושין

מהו הסכם גירושין? מהו תוקפו? כיצד מבטלים אותו? קראו עוד... 

מהי כתובה?

הכתובה הינה מסמך עליו חותם הבעל בטרם טקס הנישואין ובו מפורטות התחייבות הבעל כלפי האישה. הבעל חותם על הכתובה בנוכחות שני עדים וזאת עוד בטרם החופה ... 

הפרת הבטחת נישואין

מי שתובע בגין הפרת הבטחת נישואין, מוטל עליו נטל שכנוע כבד לצורך קיומה של הבטחת נישואין שהופרה, באם אין ראיות ממשיות לכך שהצדדים התכוונו להינשא זה לזה ... 

חטיפת ילדים

בהתאם לאמנת האג, כל אדם, מוסד או גוף הטוען כי ילד (עד גיל 16) הורחק או לא הוחזר תוך הפרת זכויות משמורת, ראשי לפנות אל הרשות המרכזית שבמקום מגוריו הרגיל של הילד או אל הרשות המרכזית של כל מדינה מתקשרת אחרת, בבקשה לסייע להחזרתו של הילד ... 

סעדים זמניים,עיקול,עיכוב יציאה

מהם סעדים זמניים אשר בסמכות בית המשפט לענייני משפחה או בית הדין הרבני לתת ? 

אלימות במשפחה

מהי אלימות במשפחה? כיצד מתמודדים עם אלימות במשפחה? האם גם אלימות מילולית עלולה להיות אלימות במשפחה? 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.