תביעת אב לסלק ידם של בנו וכלתו מדירת מגורים
עובדות המקרה
הנתבעים עברו להתגורר בדירה ביוזמתו של התובע (האב) ביום 1.9.04 או בסמוך לכך ומתגוררים בה עד עצם היום הזה. זכויות התובע להירשם כבעלים של הדירה רשומות בחברת עמידר.
לטענת התובע, הוא העניק לנתבעים רשות להחזיק ולהשתמש בדירה באופן זמני בלבד . התובע דרש מהנתבעים לפנות את הדירה אולם הם סירבו לעשות כן. לגרסת הנתבעים, התובע חתם על מסמך בו הוא מעניק להם את הדירה במתנה.
קרא עוד...
ביטול התחייבות אב לתת מתנה לביתו ובעלה
בקשה לביטול מתנת מכונית BMW בין בעל לאשתו
האם המגורים בדירה ניתנו כמתנה או ברשות זמנית?
1. בהתאם לעדויות שהובאו ולחוות דעת המומחה שקבעה כי החתימה על המסמך לא זויפה, נראה כי אירוע מתן המתנה היה ביוזמת התובע אשר חתם על מסמך.
2. משהוקנתה המתנה למקבל, הרי שהמתנה נגמרה, הושלמה, ולפיכך לא יכול נותן המתנה לחזור בו ממנה ולבטלה.
3. בפסיקה הוכרה האבחנה בין התחייבות אובליגטורית לבין עסקה במקרקעין. בעוד שזכות אובליגטורית ניתנת להקניה במתנה לאלתר שכן אינה יכולה כלל להירשם במרשם המקרקעין, הרי שזכות במקרקעין (זכות רשומה במרשם המקרקעין) תלויה ברישום, וכל עוד לא נרשמה היא בבחינת התחייבות. מאחר שאין מחלוקת כי זכותו של התובע אינה רשומה בלשכת רישום המקרקעין אלא בחב’ עמידר בלבד, מדובר במתנה של זכויות חוזיות בהן מושלמת הענקת המתנה בחתימה על שטר המתנה.
4. מאחר שלשון שטר המתנה ברורה וברור כי השטר מתייחס למתנה של הדירה הספציפית, המתנה הושלמה בחתימת התובע על שטר המתנה ואין באפשרות התובע לחזור ממנה
לסיכום,
משהוקנתה המתנה לנתבעים, הרי שהמתנה נגמרה, הושלמה, ולפיכך לא יכול האב, נותן המתנה לחזור בו ממנה ולבטלה.