www.what2do.co.il

חוק בתי דין רבניים (קיום פסקי דין של גירושין), התשנ``ה 1995

פורסם ע"י מערכת האתר what2do | עודכן בתאריך 27/11/2013
חוק בתי דין רבניים (קיום פסקי דין של גירושין), התשנ``ה 1995

חוק זה נקרא גם "חוק הסנקציות" והוא מאפשר לבית הדין הרבני להוציא צווי הגבלה כנגד סרבני הגט, לאחר שקיבלו פסקי דין ולא קיימו אותם.

 

צו ההגבלה שולל את זכויות הסרבנים ומונע מהם לצאת מהארץ, להחזיק ברישיון נהיגה, מגביל את חשבון הבנק, ומונע זכויות נוספות, כל עוד לא ניתן גט.

 

1. בית הדין הרבני רשאי להוציא צו הגבלה לאדם שמסרב לציית למתן הגט, שניתן במסגרת פסק דינו. צו זה עלול לעכב או לשלול ממנו את הקצבה, ואף להובילו למאסר בכפייה.

 

2. מטרתו של צו ההגבלה הוא לפגוע בזכויותיהם של סרבני הגט, הזכויות העלולות להיפגע הן:

 

א. עיכוב או מניעה של יציאה מהארץ.

 

ב. מניעת קבלת דרכון ישראלי או הארכת תוקפו.

 

ג. שלילת רישיון הנהיגה.

 

ד. אי יכולת להתמנות או לתפקד במשרה ממשלתית.

 

ה. שלילת הרישיון לעסק או הרישיון לעסוק במקצוע.

 

ו. סגירה או הגבלה על חשבון הבנק.

 

ז. לאסיר המסרב לגט ישללו כל הזכויות בכלא, הוא לא יוכל לצאת לחופשה מיוחדת, לא יוכל לשלוח ולקבל מכתבים, לא לקבל מבקרים, לא להחזיק בחפצים אישיים, לא לקבל שכר עבור עבודתו בכלא, לא לקנות מצרכים, לא להשתחרר על תנאי או לקבל שחרור מנהלי.

 

2א. אם תוך 30 יום, ממתן הצו, לא קיים האדם את פסק הדין, רשאי בית הדין להפסיק או לעכב את הגמלה או הקצבה שניתנת לו על פי החוק, לתקופה של ששה חודשים ואף להאריך לתקופה נוספת.

 

3. אדם שבמסגרת צו ההגבלה החליט בית הדין לשלוח אותו למאסר בכפייה, יכול לשהות במאסר בתקופה של חמש עד עשר שנים. בית הדין רשאי לשלוח אסיר לבידוד בן 14 יום, או לתקופות ארוכות יותר, שהוטל עליו צו ולא מילא את פסק הדין תוך 30 יום.

 

3ה. האסיר לא יוחזק בבידוד יותר משבעה ימים ברציפות, אלא תחול הפסקה כל שבעה ימים.

 

4. הדיון בצו ההגבלה יערך תוך תום שלושים יום ממתן פסק הדין. הצו לא יינתן לפני שבעלי הדין, או כל אדם אחר שעלול להיפגע בעקבותיו, ישמיעו את טענותיו.

 

4ב. בבואו להוציא את צו ההגבלה, יתחשב בית הדין במצבו הבריאותי של האדם שנגדו מבקשים לתת צו וביכולת שלו לקיים אותו, משיקולים נוספים.

 

4ג. בית הדין רשאי בכל עת לשנות את תנאי הצו, על פי יוזמתו, או בהתאם לבקשת האדם שעלול להיפגע ממנו או לפי בקשת בעל הדין.

 

4ד. במקרה שהוגש ערעור על הצו או על פסק הדין, רשאי בית הדין לעכב את ביצוע צו עד להכרעה.

 

5. ברגע שהגירושין יתממשו ויקבלו תוקף משפטי, צו ההגבלה יוסר.

 

6. בית הדין רשאי להוציא צו הגבלה לאדם שלא קיים את טקס החליצה לאלמנת אחיו. כלומר, אישה שנותרה אלמנה עם ילדים, אינה יכולה להתחתן עם גבר אחר, עד שאחיו של בעלה המנוח, לא משחרר אותה בטקס דתי מול רבנים בו האלמנה חולצת את הסנדל של האח, יורקת בפניו ומקריאה פסוקים מקראיים. אדם שלא משחרר את אלמנת אחיו עלול לקבל צו הגבלה, בדומה למסרב לגט.

 

7. חוק זה אינו גורע מסמכויותיו של בית הדין הרבני.

 

8. פסקי דין שניתנו לפני תחילת חוק זה, יבוצעו בהתאם להוראותיו.

 

9. על ביצוע חוק זה ממונה שר המשפטים והוא רשאי להתקין תקנות בכל הנוגע לביצועו.

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן


דרג עד כמה מדריך משפטי זה עזר לך

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר
 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

המדריך למתגרשים - דע את זכויותיך!

סברה נפוצה היא, אם כן, כי לגבר עדיף להגיש תביעות לבית הדין הרבני, ואילו לאישה עדיף לגשת לבית המשפט לענייני משפחה. עם זאת, יש לבחון כל מקרה לגופו ופעמים רבות עדיפה הגשת תביעה הפוכה מאמרה זו – בנסיבות המקרה... קראו עוד בפורטל משפחה 

גירושין בהסכמה

הליך משפטי מסורבל וממושך אינו הכרחי. במידה והינכם נמנים על ברי המזל שמעדיפים לסיים את ההליכים בצורה שקטה וחברית, ניתן כמובן להגיע לידי הסכם גירושין כולל ולהימנע מ"מלחמה כוללת".  

גירושין ללא הסכמה

בהיעדר הסכמה בין שני בני הזוג על נכונותם להתגרש, נדרש בן הזוג המעוניין להתגרש להוכיח כי עומדת לו עילת גירושין בגינה יש לחייב את הבעל לתת גט/ את האישה לקבל את הגט 

עצות, טיפים למתגרשים

עצות מועילות לגירושין מופחתי כאבי ראש ... 

פסקי דין - דיני משפחה

פסקי דין בנושאי דיני משפחה לרבות: גירושין, צוואת, משמורת, מזונות, הסכמים, גניבת זרע ועוד... 

הסכם גירושין

מהו הסכם גירושין? מהו תוקפו? כיצד מבטלים אותו? קראו עוד... 

מהי כתובה?

הכתובה הינה מסמך עליו חותם הבעל בטרם טקס הנישואין ובו מפורטות התחייבות הבעל כלפי האישה. הבעל חותם על הכתובה בנוכחות שני עדים וזאת עוד בטרם החופה ... 

אימוץ ילדים מחו"ל

במקרים רבים מלווה הליך האימוץ בחששות ובחוסר וודאות הנובעים מריבוי הגורמים המעורבים בהליך, וכמובן מהאלמנטים הנפשיים והפסיכולוגיים הנובעים מעצם טיבו של ההליך שהינו מסובך, קשה וטעון... 

הפרת הבטחת נישואין

מי שתובע בגין הפרת הבטחת נישואין, מוטל עליו נטל שכנוע כבד לצורך קיומה של הבטחת נישואין שהופרה, באם אין ראיות ממשיות לכך שהצדדים התכוונו להינשא זה לזה ... 

חטיפת ילדים

בהתאם לאמנת האג, כל אדם, מוסד או גוף הטוען כי ילד (עד גיל 16) הורחק או לא הוחזר תוך הפרת זכויות משמורת, ראשי לפנות אל הרשות המרכזית שבמקום מגוריו הרגיל של הילד או אל הרשות המרכזית של כל מדינה מתקשרת אחרת, בבקשה לסייע להחזרתו של הילד ... 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.