גניבת זרע
גבר אשר מנסה להתנער מתשלום מזונות ילדו בגין טענת "גניבת זרע" טוען למעשה כי אימו של הקטין, הוליכה אותו שולל תוך כדי שהיא אומרת לו שהיא משתמשת באמצעי מניעה או שאינה יכולה להרות, ובכל זאת התעברה האחרונה והביאה לעולם את ילדם המשותף.
מן הפסיקה ידוע כי טענת "גניבת זרע" איננה טענה שיש בה בכדי לקבל פטור מתשלום מזונות ילדים שכן חוב המזונות איננו מופנה לטובת האישה אלא נועד לכלכל את הקטין. אי לכך, גבר יהיה חייב בתשלום מזונותיו של ילדו, אפילו אם יצליח להוכיח בבית המשפט כי נטמנה לו מלכודת מתחוכמת אשר הביאה להולדת הילד כנגד רצונו. זאת ועוד, הילד יהיה זכאי לכל זכויותיו הביולוגיות מן האב לרבות ירושתו על פי דין (כמובן במידה וישנו העדר צוואה).
מה כן יכול האב לטעון ב"גניבת זרע"?
עם זאת, במידה ויצליח האב להוכיח כי "זרעו נגנב" והילד נולד שלא מרצונו ולאחר שהולך שולל, רשאי הוא לתבוע את האישה בתביעה אזרחית נגדית בשל הנזקים אשר נגרמו לו, לכאורה, הכלכליים והחברתיים, בשל הולדת הילד.
יצויין כי נטל ההוכחה על נכונות טענותיו של הגבר מוטל על כתפיו והוכחת טענה זו אינה דבר פשוט כלל ועיקר. במילים אחרות - עליו לשכנע את בית המשפט כי האם ידעה אותו מפורשות כי אין סיכוי שהיא יכולה להיכנס להריון, וידוע מן הפסיקה כי גם אחריות נופלת על כתפיו של הגבר שכן אף הוא יכל להשתמש באמצעי מניעה.
.
לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן