כאשר מערכת יחסים בין בעל ואישה עולה על שרטון, לא אחת הצדדים "מורידים את הכפפות" ומתחילים במאבקים קשים ומתישים, זו מול זה וזה מול זו. פעמים רבות, נשים טוענות כי הן היו קורבן לאלימות במשפחה ובעקבות כך הן מגישות תלונה למשטרה כנגד בעליהם. האם בעל, אשר תלונה כנגדו בגין אלימות התבררה כבלתי נכונה, יהיה זכאי לפיצויים?
בית המשפט השלום קבע לאחרונה כי בעל אשר זוכה מכתב אישום אשר ייחס לו עבירות קשות של אלימות כנגד אשתו, יקבל פיצויים בסך 180,000 שקלים מהמדינה. פיצויים אלו נפסקו לבעל מכוח תקנות הפיצויים לחוק העונשין.
קראו עוד בתחום:
האישה הגישה כנגד בעלה תלונה בגין אלימות קשה. הפרקליטות בחנה את התלונה והחליטה - לאחר חקירה - להגיש כנגד הבעל כתב אישום חמור. לאחר הליך משפטי בעניינו של הבעל, בית המשפט קבע על זיכויו באופן מוחלט. השופט קבע כי האישה בדתה את הדברים אשר ביססו את כתב האישום, ואי לכך הנאשם זכאי לפיצויים בגין הנזק אשר נגרם לו כתוצאה מהאירוע. תביעת הפיצויים של הבעל הוגשה כנגד המדינה.
בית המשפט קבע כי החקירה בעניינו של התובע הייתה "רשלנית" והרשויות החוקרות לא ביצעו בדיקות יסודיות ומקיפות כנדרש. בפסק הדין צוין כי סביר להניח שאם הרשויות היו עורכות את החקירות הדרושות, הבעל לא היה "מוצא עצמו נופל קורבן לתרמית אשתו".
זאת ועוד, בית המשפט הוסיף כי ההליכים במקרה נוהלו בצורה לא נאותה ולפיכך הם הכבידו על הבעל ועל עורך הדין מטעמו. לדוגמא, צוין כי הפרקליטות לא העניקה את המשקל הראוי לחוות דעת המכון הפתולוגי אשר העלתה חשש כבד כי עסקינן בבדיות.
כתב האישום כנגד הבעל הוגש בשנת 2003 ובמסגרתו יוחסו לתובע שורה ארוכה של מעשים אלימים וקשים כנגד אשתו. על פי כתב האישום, המעשים נעשו כנגד האישה במשך תקופה של ארבע שנים עובר להגשת כתב האישום. בין היתר נטען כי הבעל היכה את אשתו, כיבה עליה סיגריות, השליך עליה חפצים ועוד. האישה הגדילה ואף ביימה חלק מהפגיעות. רק בשנת 2009, שש שנים לאחר תחילת המשפט, קבעה השופטת כרמלה האפט כי היא מזכה את הנאשם לחלוטין.