www.what2do.co.il

כיצד לערוך הסכם עם אם פונדקאית לנשיאת עוברים?

פורסם ע"י מערכת האתר what2do | עודכן בתאריך 20/02/2017
כיצד לערוך הסכם עם אם פונדקאית לנשיאת עוברים?

חוק הסכמים לנשיאת עוברים מסדיר את הליך הפונדקאות בישראל. על פי הגדרות החוק, האם הפונדקאית, היא אישה הנושאת הריון עבור הורים מיועדים, שהם בני זוג שאינם יכולים ללדת, המתקשרים עמה לשם הולדת ילד, אשר נמסר להם מיד לאחר הלידה.

 

כדי לעמוד בתנאים על פי החוק, האם המיועדת צריכה להיות בגיל הפוריות, והיא אינה יכולה להתעבר ולשאת הריון, או שהריון עלול לסכן משמעותית את בריאותה. טרם הפנייה להליך פונדקאות, צריכים ההורים המיועדים לקבל ייעוץ מקצועי, הכולל הסבר על אפשרויות הורות אחרות, כמו אימוץ. עליהם לקבל חוות דעת רפואית ופסיכולוגית, כדי לברר אם הם מתאימים לעבור את ההליך.

 

גם האם הפונדקאית צריכה לעמוד במספר תנאים שנקבעו בחוק, במקרה שהמועמדת הפוטנציאלית לא עומדת בתנאים, לא יאושר ההסכם בין הצדדים והיא לא תוכל לשמש כאם נושאת.

 

הזרע המשמש להפריה חוץ גופית הוא של האב המיועד, והביצית היא של האם המיועדת. האם הפונדקאית צריכה להסכים להתעבר בדרך של השתלת ביצית מופרית בזרע האב המיועד, לשאת את ההריון ברחמה, ולמסור את התינוק מיד לאחר הלידה להורים המיועדים.

 

לפני תחילת הליך הפונדקאות, על הצדדים לערוך הסכם בכתב לנשיאת עוברים, ולקבל אישור על ההסכם בוועדת אישורים. הרכב הוועדה כולל: שני מומחים ביילוד וגניקולוגיה, מומחה ברפואה פנימית, פסיכולוג קליני, עובד סוציאלי ואיש דת בהתאם לדתם של הצדדים.

 

תהליך אישור הבקשה בוועדה כולל עמידה בתנאי הסף, איתור אם נושאת באופן עצמאי או בסיוע מרכזי תיווך, בדיקת מסמכים ואישורים, דיון ראשון בוועדה, ראיונות אישיים של ההורים המיועדים, המועמדת ובן זוגה כדי לבדוק כי ישנה הסכמה של התהליך. לאחר בחינת מכלול הנתונים שהוצגו בפניה מתקבלת החלטת הוועדה ונקבע מועד לחתימה על ההסכם לנשיאת העוברים על ידי הצדדים.

 

מהם התנאים הנדרשים להיות אם נושאת?

 

כדי שאישה תוכל לשמש כאם נושאת, עליה להיות בת 22 עד 38 שנים. היא צריכה להיות רווקה, בריאה, תושבת ישראל, ללא רישום פלילי במשטרה, שאינה קרובת משפחה של אחד מההורים המיועדים. במקרה שההורים לא הצליחו להתקשר עם מועמדת רווקה, רשאית הוועדה לאשר התקשרות עם אישה נשואה.

 

יש להציג בפני הוועדה חוות דעת רפואית והערכה פסיכולוגית על התאמת המועמדת הפוטנציאלית לתהליך, ואישור על כך שהיא עשתה את ההסכם לנשיאת עוברים מרצונה החופשי.

 

הוועדה לא תאשר מועמדות של אישה לשמש כאם נושאת, אם היא עברה יותר משלוש לידות, אם היא עברה שתי לידות בניתוחי קיסרי, או אם היא עברה הריון חוץ רחמי. כמו כן, הוועדה לא תאשר מועמדת שעברה ניתוחים העלולים להיות בעלי השלכות שליליות על מהלך ההריון, אם בהריון האחרון היא סבלה מסוכרת הריונית, אם היא סובלת מיתר לחץ דם, או מהשמנת יתר ואם היא מעשנת כבדה או משתמשת בסמים ואלכוהול.

 

תהליך אישור הבקשה לאישור הסכם הוא ארוך וכרוך בקשיים רגשיים ופיזיים, לכן בעת גיבוש ההחלטה, מומלץ להתייעץ עם גורמים משפטיים, רפואיים ופסיכולוגיים לגבי משמעותו ומורכבותו, ואף רצוי לשתף אנשים שעברו את התהליך, ובני משפחה וקרובים שעשויים להיות מקור תמיכה.
 

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן


דרג עד כמה מדריך משפטי זה עזר לך

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר
 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

עצות, טיפים למתגרשים

עצות מועילות לגירושין מופחתי כאבי ראש ... 

פסקי דין - דיני משפחה

פסקי דין בנושאי דיני משפחה לרבות: גירושין, צוואת, משמורת, מזונות, הסכמים, גניבת זרע ועוד... 

הסכם גירושין

מהו הסכם גירושין? מהו תוקפו? כיצד מבטלים אותו? קראו עוד... 

מהי כתובה?

הכתובה הינה מסמך עליו חותם הבעל בטרם טקס הנישואין ובו מפורטות התחייבות הבעל כלפי האישה. הבעל חותם על הכתובה בנוכחות שני עדים וזאת עוד בטרם החופה ... 

אימוץ ילדים מחו"ל

במקרים רבים מלווה הליך האימוץ בחששות ובחוסר וודאות הנובעים מריבוי הגורמים המעורבים בהליך, וכמובן מהאלמנטים הנפשיים והפסיכולוגיים הנובעים מעצם טיבו של ההליך שהינו מסובך, קשה וטעון... 

מינוי אפוטרופוס

מה קורה במקרה בו אחד ההורים נפטר?  

הפרת הבטחת נישואין

מי שתובע בגין הפרת הבטחת נישואין, מוטל עליו נטל שכנוע כבד לצורך קיומה של הבטחת נישואין שהופרה, באם אין ראיות ממשיות לכך שהצדדים התכוונו להינשא זה לזה ... 

חטיפת ילדים

בהתאם לאמנת האג, כל אדם, מוסד או גוף הטוען כי ילד (עד גיל 16) הורחק או לא הוחזר תוך הפרת זכויות משמורת, ראשי לפנות אל הרשות המרכזית שבמקום מגוריו הרגיל של הילד או אל הרשות המרכזית של כל מדינה מתקשרת אחרת, בבקשה לסייע להחזרתו של הילד ... 

סעדים זמניים,עיקול,עיכוב יציאה

מהם סעדים זמניים אשר בסמכות בית המשפט לענייני משפחה או בית הדין הרבני לתת ? 

אלימות במשפחה

מהי אלימות במשפחה? כיצד מתמודדים עם אלימות במשפחה? האם גם אלימות מילולית עלולה להיות אלימות במשפחה? 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.