www.what2do.co.il

פעוט בן שמונה חודשים הוכרז כבר אימוץ ללא הסכמת אביו הביולוגי

פורסם ע"י מערכת האתר what2do | עודכן בתאריך 19/12/2013
פעוט בן שמונה חודשים הוכרז כבר אימוץ ללא הסכמת אביו הביולוגי

היועץ המשפטי הגיש עתירה לבית המשפט להכריז על קטין כבן שמונה חודשים, כבר אימוץ, ללא ידיעתו והסכמתו של האב הביולוגי, אשר זהותו לא נחשפה על ידי האם, מחשש לסכנת חיים ממשית.

 

ההריון נשמר בסוד מבני משפחתה של האם מחשש לסכנת חיים

 

אישה רווקה, מהמגזר הערבי, בת למשפחה עבריינית מוכרת, הרתה לגבר מחוץ למסגרת הנישואין. לדבריה, הגבר התנכר לה מיד לאחר קיום יחסי אישות, והיא מעולם לא יידעה אותו בדבר ההריון.

ההריון נשמר בסוד גם מבני משפחתה מאחר ומעשיה נחשבים לחמורים, ובמהלכו היא הועברה למעון לנשים בסיכון, מחשש לשלום חייה. היא ילדה את התינוק הרחק מביתה, ונתנה את הסכמתה לאימוץ. התינוק נלקח מיד לאחר הלידה לבית יתומים ונותר שם בגפו מזה שמונה חודשים.

 

האם לא מוכנה למסור את זהותו של האב הביולוגי

 

האם לא הסכימה לחשוף את זהותו של האב הביולוגי, אך מסרה שהוא רווק בן 28, העובד במסגרייה וגר בסמוך לסבתה, כמו כן, היא הותירה בבית היתומים מעטפה סגורה ובו שמו של האב לצרכים רפואיים של הקטין בלבד. לפי דבריו של היועץ המשפטי, לא הגיע אף גבר להתעניין בשלומו של הקטין מאז נולד וקיים קושי רב וכמעט בלתי אפשרי, לזהות את האב הביולוגי, ללא פרטים בסיסיים כמו שמו ושם משפחתו, שנשמרו בקנאות אצל האם.

 

כל יום שעובר הקטין בגפו בבית היתומים גורם לו לנזק התפתחותי

 

במסגרת הדיון, טען היועץ המשפטי כי יש להכריז על התינוק כבר אימוץ, מבלי ליידע את אביו הביולוגי וללא קבלת הסכמתו. כמו כן, הניסיון הפיזי לאתר את האב ולקבל את עמדתו עלולים לסכן באופן ממשי את חייהם של האם והקטין, אם יתגלה הדבר לבני משפחתה.
לטענתו, ההכרזה על האימוץ, צריכה להתבצע באופן מיידי, זאת על סמך התסקיר שהוגש, בו צוין כי הפעוט, בן השמונה חודשים, נמצא בשלב בו הוא מפתח חרדה לזרים והמעבר למשפחה מאמצת היא קריטית וחיונית עבור בריאותו הנפשית. המשך שהותו של הפעוט במוסד מהווה פגיעה מצטברת ביכולת שלו להתקשרות וביכולת לפתח מערכות יחסים תקינות בעתיד. האימוץ יאפשר לקטין לגדול במסגרת משפחתית חמה ותומכת, שתעניק לו את כל הצרכים להם כל ילד זקוק.

 

זכותו של האב לדעת שיש לו ילד

 

מנגד טען האפוטרופוס לדין, כי יש לעשות מאמצים נוספים לאיתור האב, על מנת ליידע אותו ולקבל את הסכמתו ולממש את זכותו של האב הביולוגי לדעת מי ילדו. האפוטרופוס הוסיף, כי הסכנה הנשקפת לאם ולקטין, היא אינה כמו הסכנה שנשקפה לפני הלידה, אך הוא אינו יכול להעריך את מידתה.

 

החוק מאפשר הכרזה על אימוץ גם ללא עמדתו של האב הביולוגי

 

ההליך המשפטי בעניין אימוץ מתחיל בהכרזה על הילד כבר אימוץ כלפי ההורים הביולוגיים, ומסתיים במתן צו אימוץ. סעיף 13 א לחוק קובע, כי אפשר להכריז על קטין כבר אימוץ כלפי אביו הביולוגי, גם מבלי ליידע אותו וללא מתן הסכמתו. הוראה זו מיושמת כאשר האם הביולוגית אינה מוסרת את זהותו של האב, או כאשר היא אינה יודעת מי הוא. בעקבות סעיף זה, שאלת החיפוש אחר זהות האב, נתונה לשיקולי בית המשפט, כאשר טובתו של הקטין והגנתו עומדת כנגד זכותו של האב הביולוגי לדעת אודות ילדו.

 

בית המשפט אישר את אימוץ הפעוט, מבלי ליידע את האב

 

בית המשפט בחן את השיקולים והתייחס לעובדה כי ההריון נשמר בסוד מבני משפחתה של האם, מאחר ונשקפה לה סכנת חיים ממשית. הוא אף לקח בחשבון כי היו מקרים, בנסיבות דומות, בהם האם נרצחה על ידי בן משפחתה, לאחר שנחשף סודה.
בית המשפט נעתר לבקשת היועץ המשפטי והכריז על קטין כבר אימוץ, כלפי אביו הביולוגי שזהותו אינה ידועה, בהתאם לסעיף 13(א) לחוק אימוץ ילדים.  

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן


דרג עד כמה מדריך משפטי זה עזר לך

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר
 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

עצות, טיפים למתגרשים

עצות מועילות לגירושין מופחתי כאבי ראש ... 

פסקי דין - דיני משפחה

פסקי דין בנושאי דיני משפחה לרבות: גירושין, צוואת, משמורת, מזונות, הסכמים, גניבת זרע ועוד... 

הסכם גירושין

מהו הסכם גירושין? מהו תוקפו? כיצד מבטלים אותו? קראו עוד... 

מהי כתובה?

הכתובה הינה מסמך עליו חותם הבעל בטרם טקס הנישואין ובו מפורטות התחייבות הבעל כלפי האישה. הבעל חותם על הכתובה בנוכחות שני עדים וזאת עוד בטרם החופה ... 

אימוץ ילדים מחו"ל

במקרים רבים מלווה הליך האימוץ בחששות ובחוסר וודאות הנובעים מריבוי הגורמים המעורבים בהליך, וכמובן מהאלמנטים הנפשיים והפסיכולוגיים הנובעים מעצם טיבו של ההליך שהינו מסובך, קשה וטעון... 

מינוי אפוטרופוס

מה קורה במקרה בו אחד ההורים נפטר?  

הפרת הבטחת נישואין

מי שתובע בגין הפרת הבטחת נישואין, מוטל עליו נטל שכנוע כבד לצורך קיומה של הבטחת נישואין שהופרה, באם אין ראיות ממשיות לכך שהצדדים התכוונו להינשא זה לזה ... 

חטיפת ילדים

בהתאם לאמנת האג, כל אדם, מוסד או גוף הטוען כי ילד (עד גיל 16) הורחק או לא הוחזר תוך הפרת זכויות משמורת, ראשי לפנות אל הרשות המרכזית שבמקום מגוריו הרגיל של הילד או אל הרשות המרכזית של כל מדינה מתקשרת אחרת, בבקשה לסייע להחזרתו של הילד ... 

סעדים זמניים,עיקול,עיכוב יציאה

מהם סעדים זמניים אשר בסמכות בית המשפט לענייני משפחה או בית הדין הרבני לתת ? 

אלימות במשפחה

מהי אלימות במשפחה? כיצד מתמודדים עם אלימות במשפחה? האם גם אלימות מילולית עלולה להיות אלימות במשפחה? 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.