www.what2do.co.il

האשה בקשה להוציא צו למניעת הטרדה מאיימת כנגד בעלה האובססיבי

פורסם ע"י מערכת האתר what2do | עודכן בתאריך 29/01/2014
האשה בקשה להוציא צו למניעת הטרדה מאיימת כנגד בעלה האובססיבי

האשה הגישה בקשה לבית המשפט לענייני משפחה במחוז תל אביב, להוציא כנגד בעלה לשעבר צו למניעת הטרדה מאיימת. הבקשה הוגשה בעקבות חשד כי בעלה עורך מעקבים אחריה ובכך פוגע בחירותה וברצונותיה החופשיים.

 

בשנת 2011 התגרשו בני הזוג ולהם בת משותפת אחת, שנמצאת כיום במשמורת האם. במשך שלוש שנים מתנהלים בין הצדדים הליכים משפטיים בנוגע למשמורת הילדה.

 

האשה הבחינה שהבעל מגיע באופן קבוע למקומות בהם היא נמצאת

 

לטענת האשה, במהלך ההליך המשפטי, עקב אחריה בעלה באובססיביות, הוא השתמש בחוקרים פרטיים ועקב אחריה באופן אישי. האשה סיפרה שהיא ראתה אותו מדי בוקר במקומות שהגיעה אליהם באופן קבוע, ובעקבות הדיון המשפטי, בו הודה בעל ששכר את שירותיו של חוקר פרטי, היא הבחינה שלא רק הוא עוקב אחריה, אלא גם אנשים נוספים עוקבים אחריה, ברחוב ובעת נסיעה על הכביש.

 

האשה טענה שהיא חוששת מפני בעלה, שהוגדר על ידי בית המשפט כאובססיבי, מאחר ובמהלך המפגשים המשפטיים, הוא ניסה להתקרב אליה, באופן שפגע ברצונה החופשי והעמיד אותה במצבים לא נעימים. עקב נסיבות אלה היא ביקשה להוציא נגדו צו למניעת הטרדה מאיימת.

 

הבעל שכר חוקר פרטי, בכדי לראות איפה גרה הבת שלו

 

מנגד טען הבעל כי הוא מעולם לא עקב אחר אשתו ולא ראה אותה במקומות שונים בעיר, כפי שטענה, אפילו לא פעם אחת. הבעל הודה שהשתמש בשירותיו של חוקר פרטי, אך הסביר שפעל בהתאם לחוק חוקרים פרטיים, המאפשר מעקב אחרי אדם בנסיבות מוצדקות.

 

הבעל הצדיק את מטרת המעקב על ידי חוקר פרטי, בעובדה שהאשה מעתיקה פעם אחרי פעם את מקום מגוריה, יחד עם הבת שלהם, תוך שהיא מפרה באופן בוטה ומזלזל את הוראת בית המשפט ואת חובתה כמשמורת יחידנית. על מנת לבסס את דבריו, הציג הבעל דו"ח שעלה מהחקירה הפרטית, המעיד על כך שהאשה מסרה עדות שקר והיא איננה מתגוררת בבית הוריה, כפי שהעידה בבית המשפט, אלא בדירת מגורים במקום אחר.

 

האם המעקב מהווה הטרדה מאיימת?

 

החוק למניעת הטרדה מאיימת נועד במטרה להגן האדם מפני פגיעה בפרטיות, בחופש ובגוף, על ידי אדם אחר, אשר מפעיל עליו איומים או פוגע בו בכל דרך אחרת, הכוללת גם מארב, בילוש והתחקות אחר מעשיו.

עם זאת מנגד חוק חוקרים פרטיים מתיר מעקב כאשר יש מטרה לגיטימית, כל עוד המעקב אינו פוגע בפרטיות או טורד את שלוות חייו של הנחקר. במקרה זה, האשה חשה מאוימת בשל המעקבים שהפרו את שלוותה והרגישה שפרטיותה נפגעה.

 

בית המשפט אסר על הבעל להמשיך במעקב והוציא נגדו צו למניעת הטרדה מאיימת

 

בית המשפט לענייני משפחה בתל אביב, קבע כי המעקבים אחר האשה מהווים הטרדה מאיימת, בהסתמך על עדות האשה ובעקבות הודאתו של הבעל ששכר חוקר פרטי.
בית המשפט נתן צו למניעת הטרדה מאיימת לבעל ואסר עליו לבצע מעקבים אחרי אשתו, בין אם הוא מבצע אותם בעצמו, ובין אם הוא שוכר אנשי מקצוע לעשות זאת. תוקף הצו הוא ל 90 ימים, החל מיום מתן פסק הדין, ינואר 2014.  

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן


דרג עד כמה מדריך משפטי זה עזר לך

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר
 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

עצות, טיפים למתגרשים

עצות מועילות לגירושין מופחתי כאבי ראש ... 

פסקי דין - דיני משפחה

פסקי דין בנושאי דיני משפחה לרבות: גירושין, צוואת, משמורת, מזונות, הסכמים, גניבת זרע ועוד... 

הסכם גירושין

מהו הסכם גירושין? מהו תוקפו? כיצד מבטלים אותו? קראו עוד... 

מהי כתובה?

הכתובה הינה מסמך עליו חותם הבעל בטרם טקס הנישואין ובו מפורטות התחייבות הבעל כלפי האישה. הבעל חותם על הכתובה בנוכחות שני עדים וזאת עוד בטרם החופה ... 

אימוץ ילדים מחו"ל

במקרים רבים מלווה הליך האימוץ בחששות ובחוסר וודאות הנובעים מריבוי הגורמים המעורבים בהליך, וכמובן מהאלמנטים הנפשיים והפסיכולוגיים הנובעים מעצם טיבו של ההליך שהינו מסובך, קשה וטעון... 

מינוי אפוטרופוס

מה קורה במקרה בו אחד ההורים נפטר?  

הפרת הבטחת נישואין

מי שתובע בגין הפרת הבטחת נישואין, מוטל עליו נטל שכנוע כבד לצורך קיומה של הבטחת נישואין שהופרה, באם אין ראיות ממשיות לכך שהצדדים התכוונו להינשא זה לזה ... 

חטיפת ילדים

בהתאם לאמנת האג, כל אדם, מוסד או גוף הטוען כי ילד (עד גיל 16) הורחק או לא הוחזר תוך הפרת זכויות משמורת, ראשי לפנות אל הרשות המרכזית שבמקום מגוריו הרגיל של הילד או אל הרשות המרכזית של כל מדינה מתקשרת אחרת, בבקשה לסייע להחזרתו של הילד ... 

סעדים זמניים,עיקול,עיכוב יציאה

מהם סעדים זמניים אשר בסמכות בית המשפט לענייני משפחה או בית הדין הרבני לתת ? 

אלימות במשפחה

מהי אלימות במשפחה? כיצד מתמודדים עם אלימות במשפחה? האם גם אלימות מילולית עלולה להיות אלימות במשפחה? 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.