בית משפט לענייני משפחה בירושלים נדרש להכריע בסוגיה כבדת משקל בתחומי המוסר, האתיקה והדת, לאחר שהתבקש מבית החולים לאפשר להורות באופן מיידי על ביצוע ניתוח פיום קנה לקטינה כבת 14 חודשים, המחוברת למעלה מחודש ימים למכונת הנשמה. בעוד שההורים ביקשו מנגד לנתק את בתם הפעוטה ממכונת ההנשמה ולא לאפשר את ביצוע הניתוח.
ההורים שכלו את בתם הבכורה בת ה-6, בגין מחלת ניוון השרירים
המבקשים, הם זוג שומרי מצוות ובתם הקטינה אובחנה כסובלת ממחלת ניוון שרירים. בתם הבכורה נפטרה בהיותה בת שש שנים, בעקבות אותה המחלה. הקטינה מאושפזת בבית החולים כחודש ימים כשהיא מחוברת למכונות הנשמה, ביחידה לטיפול נמרץ ילדים. לאחר ארבעה ימי אשפוז, נעשה ניסיון לנתק אותה ממכשיר ההנשמה והיא הצליחה לנשום בכוחות עצמה, אך כעבור יומיים היא הפסיקה לנשום, עברה החייאה וחוברה מחדש למכונת ההנשמה.
ההורים פנו לבית המשפט המחוזי בירושלים, בבקשה למתן צו לניתוק של בתם ממכונת הנשמה, לפי הוראות חוק החולה הנוטה למות. ההורים התנגדו לתכנית הטיפול שהוצעה להם בבית החולים, לפיה הקטינה תעבור ניתוח לפיום קנה ולאחריו תשלח לבית חולים סיעודי.
ההורים ששכלו את בתם הבכורה באותן נסיבות, לא מעוניינים להפוך את בתם בת השנה, לצמח למשך עשרים השנים הבאות ומבקשים מבית המשפט לשקול את טובת הקטינה, לשמור על צלם האנוש שלה ולמנוע ממנה אשפוז כפוי וסבל במשך שנים ארוכות. ההורים הוסיפו כי כאפוטרופוסים של הקטינה, הם רשאים לסרב להליך הרפואי ולביצוע הניתוח, גם אם הדבר עשוי להוביל למוות.
בית החולים ביקש להורות על ניתוח בהול להצלת חיי הפעוטה
כיומיים לאחר פנייתם של ההורים, הגיש בית החולים בקשה דחופה וביקש מבית המשפט שיורה על ביצוע ניתוח פיום קנה לקטינה באופן מיידי, על מנת לחבר אותה למכונת הנשמה דרך הגרון וללא שימוש בצינור תוך קני. לפי חוק זכויות החולה. בית החולים טען, כי השארת צינור ההנשמה לאורך זמן, מסכן את חייה ועלול לגרום להיצרות של קנה הנשימה ולפגיעה במיתרי הקול. והוסיף כי הקטינה מגיבה לסביבה ולבני משפחתה, לא נגרם לה נזק מוחי ותוחלת החיים המשוערת שלה לאחר הניתוח יכולה להגיע לעוד שנים רבות, אך אם היא לא תעבור ניתוח בהול לפיום הקנה, קיים סיכוי גבוה שהיא לא תישאר בחיים.
בית המשפט מינה מומחה רפואי מטעמו, אשר חוות דעתו, חיזקה את טענת בית החולים וקבעה כי אם הקטינה לא תעבור את הניתוח לפיום קנה במיידיות, ייגרם לה נזק בלתי הפיך, שיוביל ככל הנראה למותה.
בית המשפט דחה בצער ובלב כבד את בקשת ההורים
בעת הדיון המשפטי, הדגיש השופט את האיזון שבין קדושת החיים לזכות לאוטונומיה של החולה. השופט התרשם ממצוקתם הנוראית של ההורים ומעוצמת חוזקם והביע את תמיכתו בהם. אך עם זאת קבע כי ניתוח פיום הקנה יבוצע, חרף התנגדותם. ולא נתן את הסכמתו לניתוקה ממכשיר ההנשמה.
בית המשפט טען כי הקטינה אינה מוגדרת לפי החוק כחולה הנוטה למות, מאחר ותוחלת חייה משוערת למעלה מחצי שנה ולכן מדובר בהמתת חסד, שהיא אסורה על פי החוק.