www.what2do.co.il

בעקבות פגיעה במכוניתה, האשה עתרה למתן צו הגנה כנגד בעלה לשעבר

פורסם ע"י מערכת האתר what2do | עודכן בתאריך 27/02/2014
בעקבות פגיעה במכוניתה, האשה עתרה למתן צו הגנה כנגד בעלה לשעבר

בית המשפט לענייני משפחה בראשון דן בבקשתה של אשה למתן צו הגנה כנגד בעלה לשעבר, בגין פגיעה שנגרמה לרכבה, שהיא ייחסה לבעלה.

 

בחודש ינואר 2013 הגישה האישה תלונה במשטרה כנגד בעלה לשעבר, בטענה כי הוא גרם נזק במזיד למכוניתה ופגע בפרטיותה. הבעל שהה במעצר במהלך הלילה ובמשך שלושה ימים נוספים היה במעצר בית, לבסוף התיק נסגר בעילה שהוגדרה כחוסר אשמה.

 

האשה הגישה שתי בקשות למתן צו הגנה משני בתי משפט שונים

 

בעקבות הפגיעה במכונית הגישה האשה, שתי בקשות למתן צו הגנה כנגד בעלה לשעבר, הבקשה האחת הוגשה לבית המשפט לענייני משפחה בראשון לציון והבקשה השנייה הוגשה לבית המשפט לענייני משפחה ברמת גן. בית המשפט לענייני משפחה בראשון לציון, שניהל את ההליכים לתביעת המזונות והמשמורת בין הצדדים, סבר כי אין עילה למתן הצו ודחה את הבקשה, בעוד שבית המשפט לענייני משפחה ברמת גן נעתר לבקשה במעמד צד אחד והורה על העברת הדיון לבית המשפט לענייני משפחה בראשון לציון, להמשך הדיון בנוכחות שני הצדדים.

 

הבעל הכחיש את הטענות וביקש לבטל את הצו לאלתר

 

בעקבות הצו בוטל באופן מיידי המפגש שהיה אמור להתקיים במרכז הקשר בין האב לבתו. הבעל הגיש בקשה דחופה לביטול הצו, בטענה כי הוא ניתן שלא כדין. הבעל הכחיש את כל האשמות נגדו וטען כי מעולם לא פגע או ניסה לפגוע ברכב של גרושתו, והיא אף הצליחה לכלוא אותו במעצר, ללא כל הוכחה ממשית והתיק נסגר מחוסר ראיות ואשמה.

 

בעקבות הטענות המנוגדות, הצדדים התבקשו להיבדק במכונת פוליגרף, על מנת לברר מי מהם דובר אמת. האישה הסכימה בתחילה להיבדק, אך לבסוף חזרה בה מהסכמתה והבדיקה לא בוצעה. האשה סירבה לקבל כל הצעת פשרה והסדר במסגרת הדיון המשפטי, למרות שלא הצליחה לבסס ולהוכיח את טענותיה, לגבי התנהגותו הפוגענית והאלימה שהיא ייחסה לבעלה לשעבר.

 

בית המשפט הקדיש שלושה דיונים שונים לבירור הסוגיה, ולבסוף קבע כי לא היה מקום מלכתחילה להגיש את הבקשה לצו הגנה ואף לא היה מקום להוציא את הצו ההגנה, אי לכך הוא ביטל את צו ההגנה שנתן בית המשפט לענייני משפחה ברמת גן.

 

בעקבות דחיית הבקשה, האשה תישא בהוצאות ותשלם פיצוי לבעלה לשעבר

 

בית המשפט ציין כי צווי הגנה מקבלים עדיפות עליונה ונדונים במעמד צד אחד, בשל דחיפותם לטפל במקרים של אלימות במשפחה וחשיבותם הרבה להגנת המשפחות, מחשש לפגיעה ממשית. בית המשפט הוסיף כי התנהלותה של המבקשת עושה שימוש ציני לרעה, ושלא בתום לב, בזכותה לעתור לבית המשפט בבקשת צווים, ובהגשת תלונות במשטרה וגם לאחר חקירה ארוכה וממושכת, היא לא הצליחה להוכיח שבעלה לשעבר פגע ברכבה.

 

בהתאם לסעיף 11 לחוק למניעת אלימות במשפחה, שקובע כי אדם שבקשתו למתן צו הגנה נדחית נדרש לשלם פיצוי והוצאות, קבע בית המשפט שיש לחייב את האשה, בשל השימוש לרעה שעשתה בהליך המשפטי, בתשלום הוצאות לטובת בעלה לשעבר בסך של 30,000 שקלים ובתשלום נוסף בסך 10,000 שקלים לטובת אוצר המדינה.

 

ה"ט 22857-01-13 

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן


דרג עד כמה מדריך משפטי זה עזר לך

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר
 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

עצות, טיפים למתגרשים

עצות מועילות לגירושין מופחתי כאבי ראש ... 

פסקי דין - דיני משפחה

פסקי דין בנושאי דיני משפחה לרבות: גירושין, צוואת, משמורת, מזונות, הסכמים, גניבת זרע ועוד... 

הסכם גירושין

מהו הסכם גירושין? מהו תוקפו? כיצד מבטלים אותו? קראו עוד... 

מהי כתובה?

הכתובה הינה מסמך עליו חותם הבעל בטרם טקס הנישואין ובו מפורטות התחייבות הבעל כלפי האישה. הבעל חותם על הכתובה בנוכחות שני עדים וזאת עוד בטרם החופה ... 

אימוץ ילדים מחו"ל

במקרים רבים מלווה הליך האימוץ בחששות ובחוסר וודאות הנובעים מריבוי הגורמים המעורבים בהליך, וכמובן מהאלמנטים הנפשיים והפסיכולוגיים הנובעים מעצם טיבו של ההליך שהינו מסובך, קשה וטעון... 

מינוי אפוטרופוס

מה קורה במקרה בו אחד ההורים נפטר?  

הפרת הבטחת נישואין

מי שתובע בגין הפרת הבטחת נישואין, מוטל עליו נטל שכנוע כבד לצורך קיומה של הבטחת נישואין שהופרה, באם אין ראיות ממשיות לכך שהצדדים התכוונו להינשא זה לזה ... 

חטיפת ילדים

בהתאם לאמנת האג, כל אדם, מוסד או גוף הטוען כי ילד (עד גיל 16) הורחק או לא הוחזר תוך הפרת זכויות משמורת, ראשי לפנות אל הרשות המרכזית שבמקום מגוריו הרגיל של הילד או אל הרשות המרכזית של כל מדינה מתקשרת אחרת, בבקשה לסייע להחזרתו של הילד ... 

סעדים זמניים,עיקול,עיכוב יציאה

מהם סעדים זמניים אשר בסמכות בית המשפט לענייני משפחה או בית הדין הרבני לתת ? 

אלימות במשפחה

מהי אלימות במשפחה? כיצד מתמודדים עם אלימות במשפחה? האם גם אלימות מילולית עלולה להיות אלימות במשפחה? 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.