www.what2do.co.il

בקשה לצו ירושה של ידוע בציבור של המנוחה

פורסם ע"י מערכת האתר what2do | עודכן בתאריך 21/08/2011
בקשה לצו ירושה של ידוע בציבור של המנוחה

המבקש הגיש בקשה לצו ירושה בטענה כי היה ידוע בציבור של המנוחה. בעקבות בקשתו של הידוע בציבור, הוגשה התנגדות ע"י שארי בשרה של המנוחה הטוענים להיותם יורשיה על פי חוק.


האם יש לאשר את בקשתו של הידוע בציבור?

 

3 תנאים לזכות לירושה (ס’ 55 ל-חוק הירושה). התנאי הראשון הינו חיי משפחה. התנאי של חיי משפחה קיבל פרוש של קיום חיי אישות כבעל ואשה. חיים אינטימיים כמו בין בעל ואשה המושתתים על יחס של חיבה ואהבה, מסירות ונאמנות המראה שבני הזוג קשרו גורלם זה בזה(קביעות). לצורך הקביעה כי איש ואישה ניהלו חיי משפחה, מרכיב המגורים הוא מרכיב חיוני ביותר.


התנאי השני, ניהול משק בית משותף - משק בית משותף פירושו שיתוף במקום מגורים, אכילה, שתיה, לינה , הלבשה ושאר הצרכים שאדם נזקק להם בחיי היומיום, כאשר כל אחד מבני הזוג מקבל את הדרוש לו ותורם אם מכספו ואם מעמלו את חלקו כפי יכולתו ואפשרויותיו. הכוונה לניהול תקציבי של יחידה משפחתית כגוף כלכלי. אין המדובר במשק בית משותף מתוך צורך אישי, נוחות, כדאיות כספית או סידור ענייני, אלא כפועל יוצא טבעי מחיי המשפחה המשותפים, כנהוג וכמקובל בין בעל ואשה הדבקים אחד בשני בקשר של גורל חיים. 

 

נדרשים לקיים את יסודות הסעיף, עד יום פטירתו של המוריש, או בסמוך לפטירתו, ממש ערב פטירתו ואין די בקשר שהיה בעבר, גם אם הסתיים ימים ספורים טרם הפטירה.

 

      קרא עוד...


בחינת קיום התנאים לעיל תיעשה על פי קריטריונים סובייקטיביים, דהיינו כיצד ראו בני הזוג, האיש והאישה, את מערכת היחסים שביניהם. כל מקרה נבחן בהתאם לנסיבות, מתוך ראיה כוללת של העובדות וסקירת היחסים על פי מרכיבים שונים ומאפיינים המתקיימים בהם. נטל ההוכחה להתקיימותן של היסודות רובץ על שכמו של הטוען למעמד ידוע בציבור.


בענייננו, המבקש לא הצליח להוכיח כי ניהל משק בית משותף עם המנוחה.המבקש לא הציג כל מסמכים המעידים כי רכש תרופות ו/או מזון למנוחה או מימן את מחייתה. עיקר התנהלותה הכלכלית של המנוחה, היתה בחסות העדה אט’ ובוודאי שלא על ידי המבקש.

 

העדה אט’ ניהלה את חייה הכלכליים של המנוחה, בסיוע עובדת סוציאלית ובהנחיית בית המשפט. זאת ועוד, למרות שהיה קשר בין הצדדים המדובר היה בקשר חברי, שלא עלה לכדי קשר בין ידועים בציבור. מה עוד שהמבקש לא הוכיח כי הקשר בינו לבין המנוחה התקיים עד ליום פטירת המנוחה.


לסיכום,


המבקש לא הצליח להרים את נטל ההוכחה על מנת להכנס לגדרו של סעיף 55 לחוק הירושה. עיקר הפעילות הכלכלית והמשקית של המנוחה בוצע דרך גב’ אט’ ולא ניתן לדבר על ניהול יחידה משפחתית כגוף כלכלי. הגם שהוכח קיומו של קשר בין המבקש למנוחה, היה זה קשר חברי ייתכן אף לא בלעדי, שעיקרו בתקופה שקדמה לאשפוז המנוחה ולפיכך הקשר לא נמשך עד לפטירתה. ההתנגדות לבקשה לצו ירושה מתקבלת והבקשה לצו ירושה נדחית. 

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן


דרג עד כמה מדריך משפטי זה עזר לך

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר
 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

מזונות אישה ידועה בציבור, אימתי?

האם אישה אשר הינה ידועה בציבור זכאית למזונותיה לפני הפרידה ואחריה? 

כוונת שיתוף בין ידועים בציבור

האם כל אימת שבני זוג מוגדרים "ידועים בציבור", חלה עליהם הלכת השיתוף? כיצד בוחן בית המשפט את סוגייה זו? על מי מוטל נטל ההוכחה?  

ידועים בציבור - נסיבות שונות וראייתן בעיני הפסיקה

במישור היחסים הפנימיים, תוביל הכרה בבני הזוג כ"ידועים בציבור", בין היתר, להחלת מערכת דיני הגירושין על הצדדים בעת הפירוד. כך, עשוי הידוע בציבור להיות מחויב במזונות האישה (חובת מזונות מכוח תום הלב לזון את הידועה בציבור, מה שנקרא מזונות אזרחיים, תשלום מדור לאישה, חלוקת הרכוש שנצבר על פי כללי חזקת השיתוף, זכויות פנסיה שצבר הידוע בציבור, ויתכן אף זכאות לנכסי קריירה)... 

ידועים בציבור - חלוקת רכוש

ידועים בציבור - חלוקת רכוש

כיצד מחלקים רכוש בעת פרידת בני זוג ידועים בציבור? כיצד מחולק הרכוש במקרה של צוואה וירושה? קראו עוד...  

החלת חזקת השיתוף בבני הזוג ידועים בציבור, אימתי?

החוק הישראלי מכיר בזכויות רבות של "ידועים בציבור כנשואים", זכויות המוקנות להם מכוח חייהם המשותפים, אף בהעדר נישואים כדין ... מה לגבי הרכוש? 

ידועה בציבור וזכויות בירושה

ידועה בציבור וזכויות בירושה

מחלוקת בשאלה האם הנתבעת היתה ידועה בציבור של המנוח לנושא זכויות בירושה ... 

בקשה לצו ירושה של ידוע בציבור של המנוחה

שארי בשרה של המנוחה הגישו התנגדות בטענה להיותם יורשיה על פי חוק 

מזונות בציבור החרדי

פסה"ד עוסק בבחור ישיבה הלומד במסגרת פנימייתית ושעבר את גיל 18, שהוריו חרדים משתי חצרות חסידיות שונות וקיים סכסוך מתמשך ביניהם 

דחיית תביעה נגד הידוע בציבור בעילת עושק

דחיית תביעה לפסק דין הצהרתי ששל תובעת את הידוע בציבור שלה לשעבר בין היתר בעילת עושק 

תביעה לעזבון של שתי ידועות בציבור

תביעתה של התובעת כנגד עיזבונו של המנוח, ליתן פסק דין הצהרתי בדבר זכויותיה הנטענות כידועתו בציבור (עת היה בין החיים, ט.ס), ולהצהיר כי מחצית מכל הזכויות מכל מין וסוג שהוא, אשר נצברו במהלך חייה המשותפים עם המנוח, (לטענתה, 11 שנים קודם לקיץ 1997, ט.ס), בין אם הזכויות הועברו בחייו של המנוח על שם בנו ונכדיו, ובין אם אלה ירשו את הנכסים לאחר מותו- הינם שלה. 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.