www.what2do.co.il

מזונות בציבור החרדי

פורסם ע"י מערכת האתר what2do | עודכן בתאריך 02/12/2010
מזונות בציבור החרדי

תשלום מזונות בגיר לבחור ישיבה הלומד במסגרת פנימייתית ושעבר את גיל 18. הצדדים חרדים מ-2 חצרות חסידיות שונות וקיים סכסוך מתמשך בין ההורים כאשר הבן מצוי עם אמו והאחים הבוגרים האחרים מצויים בקשר עם האב. במסגרת המזונות הזמניים נקבעו לקטין 1,200 ₪ .

 

מהו היקף תשלום המזונות בציבור החרדי לקטין שבגר?


בית המשפט מחלק את לימודי הישיבה ל-3 תקופות. ישיבה קטנה-ישיבה גבוהה – וכולל ומבחין בין המערכת הישיבתית למערכת הלימודים הכללית.

 

      קרא עוד...

 

מבחינה כלכלית ניתן לומר כי תלמידי הישיבה ככלל שוהים במסגרת פנימייתית כאשר בחלק מהישיבות קיימת השתתפות ישירה של ההורים במימון ובחלק אחר קיים תקצוב של תורמים והשתתפות משרדי הממשלה, ללא השתתפות ישירה של ההורים.

 

עם זאת ראוי להדגיש כי תלמיד ישיבה ככל תלמיד פנימייה אחר נזקק לתמיכה כלכלית עקיפה של הוריו בין היתר לאור העובדה כי לאחר גיל גיוס (18) אינו יכול לעבוד לפרנסתו וכן בזמן בו הינו יוצא לחופשות הינו סמוך על שולחן הוריו. ויודגש כי תלמיד הישיבה זכאי לקבלת מלגה לפרנסתו רק עם נשואיו . ישנה הקבלה בין דיני מזונות מדין צדקה לקטין בגילאי 15-18 למזונות תלמיד ישיבה גבוהה שבגר.

 

      קרא גם...


הוכחת התקיימות התנאים להענקת מזונות לילד בגילאים 15-18 הלומד בישיבה, תסייע בהוכחת התקיימות התנאים להענקת מזונות לבגיר הממשיך ללמוד "בישיבה הגבוהה", ולמעשה תייתר את הצורך בראיות נוספות. דהיינו יליד בגיר הלומד בישיבה עומד במבחן הנזקקות ואינו יכול לספק את צרכיו מעבודה, מנכסיו או ממקור אחר, בין השאר לאור מגבלה חוקית על מציאת מקום עבודה. הטוען אחרת- עליו הראיה.


על פיו רוב תלמיד "הישיבה הגבוהה", שוהה בפנימייה המתוקצבת מתרומות ומתמיכה ממשלתית ולעיתים מהשתתפות הורים על בסיס יכולת כלכלית. הישיבה מעניקה לתלמיד מדור ומזון ולפיכך צרכי תלמיד הישיבה הבוגר פחותים מאלו של ילד הסמוך לחלוטין על שולחן הוריו. תשלומי המזונות לתלמיד ישיבה המצוי במסגרת ישיבתית – פנימייתית לכדי מחצית ממזונות ילד השוהה דרך קבע בביתו בתוספת שכר הלימוד לישיבה בה שוהה התלמיד, בהתאם ליכולת הכלכלית הדיפרנציאלית של הוריו.


לעניין מורד, בית המשפט מבחין בין קטין לבגיר ומטיל אחריות מסוימת על הקטין לחדש את הקשר עם האב. בית המשפט קובע לבגיר מזונות בגובה 500 ₪ בלבד וכן תשלום מחצית שכ"ל לישיבה. עם זאת בית המשפט התנה את התשלום לישיבה בחידוש הקשר.

לסיכום,

תשלומי המזונות לתלמיד ישיבה המצוי במסגרת ישיבתית – פנימייתית יהיו מחצית ממזונות ילד השוהה דרך קבע בביתו בתוספת שכר הלימוד לישיבה בה שוהה התלמיד, בהתאם ליכולת הכלכלית הדיפרנציאלית של הוריו.
 

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן


דרג עד כמה מדריך משפטי זה עזר לך
4 מתוך 5.0 (מספר מדרגים 1)

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר
 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

מזונות אישה ידועה בציבור, אימתי?

האם אישה אשר הינה ידועה בציבור זכאית למזונותיה לפני הפרידה ואחריה? 

כוונת שיתוף בין ידועים בציבור

האם כל אימת שבני זוג מוגדרים "ידועים בציבור", חלה עליהם הלכת השיתוף? כיצד בוחן בית המשפט את סוגייה זו? על מי מוטל נטל ההוכחה?  

ידועים בציבור - נסיבות שונות וראייתן בעיני הפסיקה

במישור היחסים הפנימיים, תוביל הכרה בבני הזוג כ"ידועים בציבור", בין היתר, להחלת מערכת דיני הגירושין על הצדדים בעת הפירוד. כך, עשוי הידוע בציבור להיות מחויב במזונות האישה (חובת מזונות מכוח תום הלב לזון את הידועה בציבור, מה שנקרא מזונות אזרחיים, תשלום מדור לאישה, חלוקת הרכוש שנצבר על פי כללי חזקת השיתוף, זכויות פנסיה שצבר הידוע בציבור, ויתכן אף זכאות לנכסי קריירה)... 

ידועים בציבור - חלוקת רכוש

ידועים בציבור - חלוקת רכוש

כיצד מחלקים רכוש בעת פרידת בני זוג ידועים בציבור? כיצד מחולק הרכוש במקרה של צוואה וירושה? קראו עוד...  

החלת חזקת השיתוף בבני הזוג ידועים בציבור, אימתי?

החוק הישראלי מכיר בזכויות רבות של "ידועים בציבור כנשואים", זכויות המוקנות להם מכוח חייהם המשותפים, אף בהעדר נישואים כדין ... מה לגבי הרכוש? 

ידועה בציבור וזכויות בירושה

ידועה בציבור וזכויות בירושה

מחלוקת בשאלה האם הנתבעת היתה ידועה בציבור של המנוח לנושא זכויות בירושה ... 

בקשה לצו ירושה של ידוע בציבור של המנוחה

שארי בשרה של המנוחה הגישו התנגדות בטענה להיותם יורשיה על פי חוק 

מזונות בציבור החרדי

פסה"ד עוסק בבחור ישיבה הלומד במסגרת פנימייתית ושעבר את גיל 18, שהוריו חרדים משתי חצרות חסידיות שונות וקיים סכסוך מתמשך ביניהם 

דחיית תביעה נגד הידוע בציבור בעילת עושק

דחיית תביעה לפסק דין הצהרתי ששל תובעת את הידוע בציבור שלה לשעבר בין היתר בעילת עושק 

תביעה לעזבון של שתי ידועות בציבור

תביעתה של התובעת כנגד עיזבונו של המנוח, ליתן פסק דין הצהרתי בדבר זכויותיה הנטענות כידועתו בציבור (עת היה בין החיים, ט.ס), ולהצהיר כי מחצית מכל הזכויות מכל מין וסוג שהוא, אשר נצברו במהלך חייה המשותפים עם המנוח, (לטענתה, 11 שנים קודם לקיץ 1997, ט.ס), בין אם הזכויות הועברו בחייו של המנוח על שם בנו ונכדיו, ובין אם אלה ירשו את הנכסים לאחר מותו- הינם שלה. 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.