מאסר לשוטר שתקף את בנות זוגו
עובדות המקרה
בכתב האישום 3 אישומים, שלושתם מתחום האלימות. שני האישומים הראשונים עוסקים בגילויי אלימות של הנאשם, שהיה שוטר, כנגד שתי נשים שהיו בנות זוגו, ואשר גם הן שירתו במשטרה. בשל מעשיו של הנאשם, בכל אחד משני האישומים, הורשע הנאשם בעבירות של תקיפה, איומים והדחה בחקירה.
מהו העונש שנגזר והשיקולים שבבסיסו?
1. העבירות בהן הורשע הנאשם חמורות ביותר. הנאשם בחר לכפור וכך נאלצו שתי המתלוננות לעבור עינוי דין נוסף על זה שהיה מנת חלקן, לבוא ולהעיד, ולהשמיע את העובדות המלמדות על שיטתו ועל מעשיו של הנאשם, אחד לאחד.
2. הנאשם גרם נזק של ממש לשתי נשים, שתי נשים אשר בטחונן העצמי התערער עקב מעשיו של הנאשם בגופן ובנשמתן. כל אחת מהן, בתורה, מגישה תלונה, כאשר המתלוננת השניה עושה כן רק לאחר שכלו כל הקיצין והיא מצליחה למצוא בקרבה את כוחות הנפש הדרושים לכך.
3. על פי התסקירים החל הנאשם בטיפול, לרבות טיפול פסיכולוגי, ואמור להשתלב בקבוצה טיפולית המיועדת לגברים שנהגו באלימות כלפי בנות זוגן. שירות המבחן התרשם כי היום הנאשם מגלה מודעות לחומרת מעשיו ולפגיעתו במתלוננות, אך מדברי הנאשם עולה כי עד היום אינו מבין את עומק הפגיעה בשתי הנשים, ואת היקף מעשיו החמורים.
העונש שנגזר:
עונש מאסר למשך 15 חודשים. עונש מאסר על תנאי למשך 12 חודשים לתקופה של 3 שנים, והתנאי הוא כי לא יעבור כל עבירה שיש עמה אלימות על פי הוראות חוק העונשי. יוטל קנס בסך 500 ₪ או 10 ימי מאסר תמורתם.
לסיכום,
מקרה זה מחייב להעדיף את השיקולים של טובת הכלל על פני אלה של הנאשם, וליתן משקל ממשי למרכיב ההרתעה בעונש. לצד ההתחשבות בעבריין על בית משפט לראות לנגד עיניו את קורבנות העבירה, לאמוד את הפגיעה והנזק שנגרמו למי שכבודו חולל וגופו נפגע, ובעזרת החוק ומילותיו לשמש לו מגן ומושיע. לפיכך, הוטל על הנאשם עונש מאסר בפועל למשך 15 חודשים.