www.what2do.co.il

פסק דין - בתביעה בעניין זכויות על דירת מנוח

פורסם ע"י מערכת האתר what2do | עודכן בתאריך 14/01/2025
פסק דין - בתביעה בעניין זכויות על דירת מנוח

התובעת הינה בתו של המנוח שהינה בעלת הדירה תובעת מתן מפתח וזכות כניסה לדירה בה מתגוררת הנתבעת שהיתה בזמן מותו של המנוח, בת זוגו. הנתבעת מסתמכת על הוראה באחת הצוואות של המנוח כי לה תהיה זכות מגורים בדירה עד סוף שנותיה, והתובעת סבורה שאין הוראה כזו המחייבת אותה, זאת מטעמים שונים.

 

האם יש להורות על מתן מפתח לידיה של התובעת? 

אכן הבעלות של אדם בקניינו מקנה לו את כל הסמכויות והכוחות לטפל בקניינו כפי שיראה לנכון. יחד עם זאת, יש לעיתים מגבלות על הסמכויות והכוחות מתוקף הסכם, או על פי הדין. אם מעמידים את מערכות היחסים בין בני אדם על בסיס זכויות, יש לכאורה התנגשות בין הזכות לקניין מחד, ובין הזכות לפרטיות מאידך. אולם אם בודקים על בסיס חיובים ומחוייבויות, מסתבר שאין התנגשות; חובה על כל אדם לכבד את פרטיותו של הזולת, ובכלל זה לא להיכנס לרשות היחיד שלו, ומאידך חובה על כל אדם לכבד את קניינו של הזולת.

 

      קרא עוד...


אין מחלוקת שכל עוד מתגוררת הנתבעת בדירה, ולא נאסר עליה לעשות כן, הרשות היחיד שלה היא הדירה, ועל התובעת לכבד את פרטיותה בה. מאידך , חובה על הנתבעת לכבד את בעלות התובעת על הדירה, על אף הרשות שיש לה, כעת, לכאורה, להשתמש בדירה. הכבוד שחייבת הנתבעת לבעלותה של התובעת מחייבת מתן אפשרות לבקר בדירה, לצורך בדיקה של מצבה, עמידה על כל פגם שבה, וביצוע תיקונים, זאת בכל זמן שהצורך לכך יתעורר.


על הנתבעת לתת מפתח למנעול של דלת הכניסה לדירה, ושל כל דלת פנימית, לידי ב"כ התובעת. כל ביקור בבית ע"י התובעת יעשה אך ורק לאחר שהיא תבקש את המפתח מאת ב"כ, אשר יצור קשר מיד עם ב"כ הנתבעת, ואם לא תתקבל תגובה תוך 36 שעות, כי אז הרשות תינתן להיכנס לדירה. במצב חירום שאינו מאפשר מתן הודעה של 36 שעות (וזאת לפי שיקול דעת ב"כ התובעת) ינתן המפתח לאלתר, אך במקרה כזה עו"ד של התובעת, או נציגו, יתלווה אל התובעת בכל ביקור בדירה.

לסיכום,


כל עוד מתגוררת הנתבעת בדירה, ולא נאסר עליה לעשות כן, הרשות היחיד שלה היא הדירה, ועל התובעת לכבד את פרטיותה בה. מאידך , חובה על הנתבעת לכבד את בעלות התובעת על הדירה, על אף הרשות שיש לה, כעת, לכאורה, להשתמש בדירה. לפיכך, מפתח לדירה יינתן לב"כ התובעת כאשר כל ביקור בבית יעשה בתיאום ובמצב חירום בליווי ב"כ של התובעת.


לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן


דרג עד כמה מדריך משפטי זה עזר לך

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר
 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

ירושות בישראל - מיהו יורש?

ירושה - היורשים ע"פ חוק הירושה הם למעשי בני משפחתו הקרובים ביותר של המוריש: בן זוגו, ילדיו, נכדיו, הוריו, אחיו, אחייניו, סביו ... 

מתי חשוב לעשות צוואה

בכל מקרה בו אינכם מעוניינים בחלוקת עיזבונכם כמו שקובע חוק הירושה, קיים הכרח להכין צוואה ע"פ אחת הצורות המנויות בחוק ... 

התנגדות לצוואה

בכל מקרה בו קיים חשש כי הצוואה נעשתה בשל אונס, איום, השפעה בלתי הוגנת, תחבולה או תרמית, ניתן עקרונית להגיש התנגדות לצוואה... 

עצות לעריכת צוואה

בהתאם לחוק הירושה, רשאי המצווה לצוות שיורש יזכה בעיזבונו, כולו או חלקו, בהתקיים תנאי מסוים או בהגיע מועד מסוים. המוריש יכול, למשל, לצוות שנכדיו יזכו בחלקים ... 

צו ירושה

להגיש בקשת צו ירושה ... מילוי הטופס, מאמרים, פסקי דין ופניה אל עורכי דין באתר ...  

צו קיום צוואה

בקשות לצווי ירושה / קיום צוואה / מינוי מנהל עיזבון קבוע תוגשנה ללשכת הרשם לענייני ירושה בשלושה עותקים, כאשר לאחד מהם יצורפו המסמכים המקוריים וכל הנדרש עפ"י תקנה 14 לתקנות הירושה ... 

פסקי דין - דיני משפחה

פסקי דין בנושאי דיני משפחה לרבות: גירושין, צוואת, משמורת, מזונות, הסכמים, גניבת זרע ועוד... 

מאגר חוקים

לרשותך מאגר חוקים הקשורים בתחום המשפט במשפחה ... מה אומר החוק על הבעיה שלך ? 

חוק הירושה, התשכ"ה 1965

חוק הירושה קובע כיצד יש לערוך צוואה, מי היורשים החוקיים ומה קורה עם העיזבון כאשר אין צוואה חוקית.  

חוק הצהרות מוות, התשל"ח 1978

חוק הצהרת המוות מכריז על מותם של אנשים שעקבותיהם נעלמו במשך תקופה ארוכה וקיימת סברה שבם לא בין החיים. 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.