רוצה לערוך צוואה? קראו את המדריך שלנו ותרוויחו!
רצונו האחרון של המנוח בנוגע לרכוש אשר צבר במהלך חייו, מחולק בעת פטירתו בין יורשיו שהם האנשים הקרובים אליו ביותר. עם זאת, במקרה שלא תערך צוואה, אשר מסדירה כדין את אופן חלוקת הירושה, עלולים להיווצר מחלוקות קשות בין בני המשפחה, ופעמים רבות מגיעים הצדדים לבתי משפט.
צוואה היא מסמך בעל ערך עליון ובתי המשפט נוהגים לשפוט ענייני צוואה בקפידה ובחשדנות, תוך כדי ניסיונם למנוע הפרה, ולו הקלה ביותר, של רצונו של המת. צוואות רבות נפסלות מחמת עושק, כפייה, מרמה, זיוף ופעמים רבות - למרות שהן מבטאות את רצונו של המת, נפסלות הצוואות משום שלא נערכו כדין וכאשר לא צורפה במקרה הצורך חוות דעת רפואית לעריכת צוואה.
- ביטול צוואה עקב השפעה בלתי הוגנת
- מהן זכויות בר הרשות במשק חקלאי?
- נוסח צוואה - דוגמה לצוואה
- ידועים בציבור וזכויות בירושה
אי לכך, הכנו בעבורכם את המדריך השלם לעריכת צוואה, לרבות מי הם היורשים? מתי כדאי לערוך צוואה? מהם סוגי הצוואות השונות (יתרונות וחסרונות) וכו'. עם זאת, יש לציין, מומלץ שלא לערוך את הצוואה לבד, שכן רק עורך דין מוסמך, אשר מתמחה בדיני משפחה, יכול להעניק ייעוץ משפטי הולם.
חוק הירושה מכיר בקיומן של ארבע צוואות בלבד:
- צוואה בפני עדים - אשר נכתבת במעמד שני עדים, בד"כ במעמד של עו"ד.
- צוואה בכתב יד - הנערכת בכתב ידו של המצווה והיא איננה דורשת נוכחותם של עדים.
- צוואה בפני רשות - צוואה זו נערכת כאשר המצווה מתייצב בפני רשות שיפוטית מוסמכת ומצווה צוואתו. רשות זו יכולה להיות הרשם לענייני ירושה, נוטריון, רשם בית המשפט או שופט ועל הרשות לרשום את הצוואה כלשונה לאחר שהקריאה אותה בקול רם קריאה שנייה. צוואה זו אינה צריכה להיות חתומה על מנת להיות ברת תוקף משפטי.
- צוואה בעל פה - כאשר המצווה כבר ניצב בפני המוות ושעותיו ואו ימיו ספורים, רשאי הוא לצוות צוואה בעל פה באזני שני עדים, אשר רושמים את דבריו, חותמים על זיכרון הדברים ומגישים אותו לרשם לענייני ירושה.