www.what2do.co.il

עצות לעריכת צוואה

פורסם ע"י מערכת האתר what2do | עודכן בתאריך 21/01/2025
עצות לעריכת צוואה

עצות וטיפים לעריכת צוואה

 

  • יורש אשר המצווה מעוניין להוריש לו חלק מעזבונו, אסור לו להיות מעורב בעריכת צוואה, במישרין או בעקיפין. מעורבותו בצוואה (מלבד צוואה בעל פה) עלולה להביא לביטולה של הצוואה.
  • במידה ומדובר באדם מבוגר אשר בריאותו הרפואית רופפת, מומלץ לערוך את הצוואה ולצרף אליה חוות דעת רפואית המעידה כי המצווה שקול, צלול, צוואתו נערכת בגמירות דעת ובלי שיהה האחרון נטול תחת השפעה בלתי הוגנת.
  • מצווה רשאי להוריש את ירושתו לאדם רק בעת שמתמלא תנאי מסוים (חתונה, הגעה לגיל 18 וכו'). ירושה על תנאי תעבור עם פטירתו של המנוח לניהול מנהל עיזבון, ובהתגשם התנאי, תועבר הירושה לזוכים. עם זאת, בבואו של אדם לקבוע ירושה על תנאי, מומלץ להתייעץ עם עו"ד שכן תנאים מסוימים עלולים להיות בלתי סבירים, ובעתיד יכולים הם להתבטל.
  • בצוואתו, רשאי המצווה, להורות על מעשה אשר בזכותו יזכה הזוכה בירושה, או בהמנעות ממנו יזכה האחרון בירושה. למשל, מצווה רשאי להתנות את קבלת הירושה עם חתונת הזוכה או כל עוד הוא איננו חוזר בשאלה.
  • מומלץ להפקיד את הצוואה אצל הרשם לענייני ירושה שכן הפקדה זו מונעת אי הבנות או ספקות לגבי קיומה של הצוואה ואופן חלוקתה על ידי מנהל העיזבון. במידה והופקדה צוואה אצל הרשם לענייני ירושה, ואחד הצדדים מציג צוואה חדשה אשר לטענתו נכתבה במועד מאוחר יותר, יבדוק בית המשפט את המקרה לגופו.
  • זיכרו, צוואה ניתנת לשינוי כל אימת שמעונין לכך המצווה. לדוגמא, לעיתים שינויים במצב המשפחתי או הכלכלי מביאים לשינויים בצוואה. ניתן אף לשנות צוואה אשר מנוסח בה מראש תנאי כי לא תשונה בעתיד, וזאת בהתאם לנסיבות.

 

שימו לב, צוואה איננה עניין של מה בכך וטעות בעריכתה עלולה להוביל למחלוקות קשות אשר פעמים רבות נגמרות בהתדיינות יקרות וארוכות בבית המשפט. אי לכך, מומלץ לפנות לעורך דין המתמחה בדיני משפחה, אשר ילווה אתכם לאורך כל עריכת הצוואה, עד להפקדה אצל הרשם לענייני ירושה.

 

 

 


 

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן


 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

ירושות בישראל - מיהו יורש?

ירושה - היורשים ע"פ חוק הירושה הם למעשי בני משפחתו הקרובים ביותר של המוריש: בן זוגו, ילדיו, נכדיו, הוריו, אחיו, אחייניו, סביו ... 

מתי חשוב לעשות צוואה

בכל מקרה בו אינכם מעוניינים בחלוקת עיזבונכם כמו שקובע חוק הירושה, קיים הכרח להכין צוואה ע"פ אחת הצורות המנויות בחוק ... 

התנגדות לצוואה

בכל מקרה בו קיים חשש כי הצוואה נעשתה בשל אונס, איום, השפעה בלתי הוגנת, תחבולה או תרמית, ניתן עקרונית להגיש התנגדות לצוואה... 

עצות לעריכת צוואה

בהתאם לחוק הירושה, רשאי המצווה לצוות שיורש יזכה בעיזבונו, כולו או חלקו, בהתקיים תנאי מסוים או בהגיע מועד מסוים. המוריש יכול, למשל, לצוות שנכדיו יזכו בחלקים ... 

צו ירושה

להגיש בקשת צו ירושה ... מילוי הטופס, מאמרים, פסקי דין ופניה אל עורכי דין באתר ...  

צו קיום צוואה

בקשות לצווי ירושה / קיום צוואה / מינוי מנהל עיזבון קבוע תוגשנה ללשכת הרשם לענייני ירושה בשלושה עותקים, כאשר לאחד מהם יצורפו המסמכים המקוריים וכל הנדרש עפ"י תקנה 14 לתקנות הירושה ... 

פסקי דין - דיני משפחה

פסקי דין בנושאי דיני משפחה לרבות: גירושין, צוואת, משמורת, מזונות, הסכמים, גניבת זרע ועוד... 

מאגר חוקים

לרשותך מאגר חוקים הקשורים בתחום המשפט במשפחה ... מה אומר החוק על הבעיה שלך ? 

חוק הירושה, התשכ"ה 1965

חוק הירושה קובע כיצד יש לערוך צוואה, מי היורשים החוקיים ומה קורה עם העיזבון כאשר אין צוואה חוקית.  

חוק הצהרות מוות, התשל"ח 1978

חוק הצהרת המוות מכריז על מותם של אנשים שעקבותיהם נעלמו במשך תקופה ארוכה וקיימת סברה שבם לא בין החיים. 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.