הסכמים במשפחה
הסכם ממון טרום נישואין
כעיקרו של דבר, במדינת ישראל מוסדרים ענייני הרכוש בין בני זוג ע"י חוק יחסי ממון בין בני-זוג, תשל"ג(1973), אשר קובע כי במקרה של גירושין או מוות, זכאי כל אחד מבני הזוג למחצית הרכוש והנכסים שנצברו במהלך חיי הנישואין, ואין זה משנה על שם מי נצבר הרכוש/ הנכסים. הכוונה היא שכלל הזכויות, הנכסים, חשבונות הבנקים, המיטלטלין, קופות גמל, ניירות ערך, ביטוחים, בתים, מכוניות ואפילו קרנות הפנסיה יחולקו שווה בשווה בין בני הזוג.
אולם, בחוק יחסי ממון ישנה אפשרות לבני זוג לקבוע בעצמם אילו יחסים רכושיים יחולו ביניהם באמצעות עריכת הסכם ממון. כלומר, לבני זוג נתונה אפשרות לקבוע כיצד יחולק הרכוש ביניהם במקרה של פקיעת הנישואין: גירושין או מוות. הסכם זה קרוי הסכם ממון טרום נישואין.
הסכם ממון טרום נישואין כשמו כן הוא, יש לערכו ולאשרו עוד בטרם הנישואין. ניתן לאשר הסכם ממון טרום נישואין הן לפני בית המשפט לענייני משפחה, הן לפני בית הדין הרבני והן בפני נוטריון.
הסכם ממון במהלך הנישואין
אף לאחר שנישאתם ניתן לערוך הסכם המסדיר את היחסים הרכושיים ביניכם ולאשרו בפני בית המשפט לענייני משפחה או בבית הדין הרבני.
קראו בהרחבה על הסכם ממון הסכם גירושין אפשר לאשר הן בבית המשפט לענייני משפחה והן בבית הדין הרבני.
הסכם לחיים משותפים
ידועים בציבור שאינם מתכוונים כרגע או בכלל להינשא זל"ז (ר’ הרחבה בפרק ידועים בציבור) יכולים לערוך ביניהם הסכם המסדיר את חייהם המשותפים יחדיו, על כל ההיבטים הכרוכים בכך. הסכם לחיים משותפים בין ידועים בציבור אין חובה לאשרו, אולם ניתן לאשר הסכם בין ידועים בציבור ממין שונה (גבר ואישה) בפני בית המשפט לענייני משפחה.
קראו בהרחבה על הסכם לחיים משותפים
הסכם שלום בית ולחילופין גירושין
במדיה ויחסיכם עלו על שירטון, ברם אינכם בטוחים עדיין כי פניכם לגירושין, ישנה אפשרות לערוך הסכם הקרוי הסכם שלום בית ולחילופין גירושין. בהסכם זה מביעים הצדדים את נכונותם ואת תקוותם לחיי שלום בית, אולם יחד עם זאת מסדיר ההסכם את כל הסוגיות של החיים המשותפים: רכוש, מזונות, משמורת ילדים וכו’. הסכם זה מאפשר לצדדים לנסות ולחזור לחיי שלום בית, אולם אם ניסיון שלום הבית ייכשל, ייהפך ההסכם מהסכם שלום בית להסכם גירושין.
קראו בהרחבה על הסכם שלום בית
הסכם יחסי ממון גירושין
הסכם אשר נועד להסדיר את כל ענייני בני הזוג בדר"כ בטרם גירושיהם זה מזה. יחד עם זאת ניתן לבצע את טקס הגט עצמו בבית הדין הרבני , ורק לאחר מכן להגיע לידי הסכם גירושין. כמו"כ, הסכם גירושין לא חייב להסדיר את כל הסוגיות הקשורות ליחסי בני הזוג. כך למשל, יכול הסכם גירושין להסדיר רק את ענייני הרכוש ולהותיר את ענייני המזונות ומשמורת הילדים להכרעת בית המשפט לענייני משפחה או בית הדין הרבני.