הסכם ממון שלא אושר
על פי חוק היבש, הסכם ממון אשר לא אושר על ידי בית דין רבני, בית משפט לענייני משפחה, רשם הנישואין או נויטרון - הינו חסר על תוקף משפטי, הן תוקף ראייתי והן תקיפות מהותית. מסמך שכזה, איננו יכול להיות מוצג במהלך דיון משפטי כראייה והצד אשר לא מעוניין בו רשאי להתכחש לקיומו.
לא זו אף זו, פעמים רבות עצם היות ההסכם לא מאושר משמשת כטענה בעבור הצד אשר אינו מעוניין בהחלתו, תוך כדי שהוא טוען כי עצם אי האישור החלוט מדבר בעד עצמו ומוכיח כי קיימות מחלוקות בין הצדדים.
- האישה הפרה סעיף בחוזה הגירושין - האם הגבר יכול להפר אותו בתגובה?
- דוגמא לפירוש הסכם ממון בתביעת גירושין
- פרשנות הסכם ממון שקיבל תוקף של פסק דין
במילים אחרות, הסכם ממון אשר מאושר על ידי רשות מוסמכת, מקבל תוקף של מלא של פסק דין ואישור זה מהווה פעמים רבות תנאי הכרחי לקיומו. טיוטת הסכם גירושין, הסכם ממון שלא נחתם על ידי בני הזוג ולא אושר בבית המשפט, הסכם ממון אשר הצדדים חזרו בהם ממנו בטרם נכנס לתוקפו, כל אלא יהיו בגדר הסכמים שאינם מאושרים ואו תקפים כראייה בית המשפט.
מתי יקבל בית המשפט הסכם ממון שלא אושר?
עם זאת, יותר ויותר שופטים ופסיקות מכירים בתקפותם של הסכמי ממון, גם במקרים בהם ההסכם לא אושר כדין בבית משפט. הסכם ממון אשר מוכיח כי הצדדים מתנהגים על פיו, או במידה ויצליח הצד המעוניין בהסכם להראות כי החתום בו מהווה שקיפות של רצון הצדדים במעמד החתימה, יכול לעיתים לקבל תקפות בבית המשפט.
משמע, גם אם בידכם הסכם ממון שאינו מאושר, מומלץ להתייעץ עם עו"ד המתמחה בתחום דיני המשפחה, על מנת לקבל חוות דעת וייעוץ משפטי בנוגע לתוקפו האפשרי של המסמך שבידכם.
לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן