שינוי הסכם ממון
לאחר שמגיעים בני זוג להסכמה לגבי הסכם הממון שביניהם, על מנת שיקבל ההסכם תוקף משפטי, חייב הוא לבוא לאישורה של ערכאה מוסמכת לכך (בית המשפט לענייני משפחה, בית הדין הרבני, רשם הנישואין או נויטרון). מרגע שאושר הסכם הממון, דינו כדין פסק דין מידי שופט וכל שינוי בו, ולו הקטן ביותר, דרוש אישור של הערכאה המתאימה והסכמה חתומה של שני הצדדים.
במידה ומחליטים הצדדים לשנות את ההסכם, עליהם לנסח הסכם ממון מחודש, להכניס בו את התיקונים הדרושים, ולהביאו פעם נוספת לאישור בית המשפט. עו"ד בלבד איננו יכול לאשר שינוי הסכם ממון, אך מומלץ בהחלט שלא לבצע כל שינוי בהסכם מבלי לקבל ייעוץ משפטי לגבי ההשלכותיו.
- האם נחתם הסכם הגירושין בעושק ומירמה?
- ביטול סעיף שיפוי בהסכם גירושין שאושר וקיבל תוקף של פסק דין בבית הדין הרבני
- הזכות להעלות תביעות עתידיות בהסכם גירושין
האם ניתן לבטל הסכם ממון באופן חד צדדי?
הסכם ממון, כמו חוזה שכירות או הסכם רכישה הינו חוזה אשר חייב לעמוד בכל התקנות העולות מתוקף חוק החוזים. צד אחד יכול לדרוש לביטול הסכם הממון במידה וקמה לכך עילה מתוקף החוק, כגון טענת עושק, מרמה, כפייה וכו’.
לדוגמא – גבר אשר מגלה כי לאשתו היה חשבון בנק נפרד אשר לא הובא בחשבון במעמד חתימת הסכם הממון, רשאי לטעון לביטול הסכם ההסכם עקב מרמה, או לחילופין – אישה אשר טוענת כי חתמה על הסכם הממון בהשפעת אלימות מילולית או פיסית מצד בעלה - רשאית לדרוש ביטול ההסכם מחמת כפייה.
- פרשנות הסכם ממון בתביעת רכוש
- פרשנות הסכם ממון שקיבל תוקף של פסק דין
- ביטול הסכם גירושין מחמת הטעיה עושק ותרמית
יש לציין, בבית המשפט יוטל נטל ההוכחה על הצד המבקש לבטל את ההסכם, נטל זה הינו נטל כבד אשר המשימה לעשותו איננה עניין לביצוע ללא השכלה משפטית. אי לכך, חובה להתייעץ עם עורך דין המתמחה בדיני משפחה על מנת לקבל ייעוץ משפטי בנושא.
לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן