לכל אישה, מתוקף זכאותה למזונות אישה מבעלה, קיימת זכות לדירת מגורים וקורת גג, או בעגה המקצועית - מדור ספיציפי. במהלך הגירושין יכולה האישה לדרוש בבית המשפט כי יתאפשר לה להמשיך ולגור בבית בו התגוררה במהלך הנישואין.
צו מדור אשר מומצא על ידי בית הדין הרבני בעבור אישה, מונע כל הליך של פירוק השיתוף בדירה או מכירתה וחלוקה בתמורתה. צו מדור מוגש כסעד זמני במסגרת תביעת שלום בית או מזונות - ויבוטל עם תום ההליכים המשפטיים בין בני הזוג.
קראו עוד בתחום:
- בקשה לקביעת מדור שקט ושלו בכך שהאב יורחק מהבית
- האם ניתן להכריח אישה לצאת לעבוד?
- כיצד תוגש תביעה למזונות, מהם המסמכים הדרושים?
- מסורבת גט - סיפור אישי
יצויין כי במידה והבעל מעניק לאישה מדור אחר מהדירה בה התגוררה במהלך שנות הנישואין, על הדירה החדשה להיות זהה ברמתה לדירה הישנה, אך בהתחשב כמובן בעובדה שכעת גרים בה פחות נפשות.
מהי המשמעות הכלכלית של צו המדור?
כאשר מוגשת תביעה לפירוק השיתוף בדירת מגורים על ידי הבעל, מדובר למעשה בניסיון של הבעל למכור את הבית אשר בו גרו בני הזוג במהלך שנות הנישואין. במידה והומצא לאישה צו מדור בבית המשפט, כחלק מתביעה למזונותיה, מתעכבת לאלתר מכירת הבית עד שיבוטל צו המדור.
יש לציין כי במידה ובני הזוג חיים בשלום זה עם זה, לא יכולה האישה לכפות על הבעל להמשיך ולגור בבית מסוים במידה והוא מעוניין שהיא תעבור עימו לבית אחר. כאשר הבעל מורד באשתו (ע"י בגידה בה, הפניית אלימות כלפיה, אי קיום יחסי אישות עימה ועוד), האישה איננה חייבת לעבור עימו מדירת המגורים וקיימת לה העילה להגשת בקשה לצו מדור מבית המשפט.